Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Καταγγελία Κιλτίδη για σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Κιλτίδης, σε χθεσινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε στη Voria.gr. Ο κ. Κιλτίδης παρουσίασε στην εκπομπή εμπιστευτική έκθεση με την κωδική ονομασία Delos II της ALPHA BANK και της ROTHSCHILD, που συγκαταλέγονται στους συμβούλους σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν. Η απόρρητη έκθεση παρουσιάστηκε από την ALPHA BANK και τη ROTHSCHILD στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 
Σημειώνεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει τους συμβούλους για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό κτλ.
Ενδεικτικά, το 23,27% του ΟΛΘ αποτιμάται στο προκλητικά χαμηλό ποσό των 31,1 εκατ. ευρώ, το 40% της ΕΥΑΘ στο εξίσου ευτελές ποσό των 65,5 εκατ. ευρώ, το 50% της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου σε μόλις 250 εκατ. ευρώ και το 31% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε 300 εκατ. ευρώ.
Οι ιστορικά χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των εισηγμένων δημόσιων εταιρειών, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, δεν παρέχουν σε κανέναν την παραμικρή νομιμοποίηση να τις ξεπουλήσει σε αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα. Άλλωστε είναι σαφές ότι μόλις η χώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα, έστω δειλά, βήματα ανάπτυξης, η αξία των εν λόγω δημοσίων εταιρειών θα πολλαπλασιαστεί. Η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με πολύ καλύτερους όρους και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
«Ο ΛΑΟΣ φυλάει Θερμοπύλες. Γνωρίζουμε τα σχέδια που απεργάζονται όσοι θέλουν να αγοράσουν τη χώρα έναντι πινακίου φακής και θα τους αποκαλύπτουμε συνέχεια στον ελληνικό λαό. Η δυναμική συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα βουλή θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα», δηλώνει ο κ. Κιλτίδης.



2 σχόλια:

  1. Το πρώτο και μεγαλύτερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου της χώρας, ήταν με το μνημόνιο που προσυπογράψατε κι εσείς! Εκεί έγινε η υποθήκευση της Ελλάδας!!! Αυτά τώρα είναι τα υπολείματα που ξεμείνανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία και χωρίς να εξαιρώ τον Κιλτίδη από τις δικές του ευθύνες για το σημείο που φτάσαμε, ο Κιλτίδης καταψήφισε και τα δύο μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο. Για την ιστορία και μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.