Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Υπουργείο Υγείας: «Βρέθηκαν 85 ιερόδουλες με Aids σε 1180 αιμοληψίες”!

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το υπουργείο Υγείας με αφορμή βέβαια τις συζητήσεις περί ….προεκλογικής καμπάνιας κατά του Aids αλλά και εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού στις πιάτσες των εκδιδόμενων γυναικών. Μιλά για 85 οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Όπως επισημαίνεται: «μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)».
Πάντως οι έλεγχοι αυτοί έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που εκδόθηκε η υγειονομική διάταξη και επιτρέπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ την πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι έλεγχοι που απαιτούσαν τη συγκατάθεση των εξεταζόμενων.
Γι αυτό και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει αιμοληψίες (πάντα με την έγγραφη συγκατάθεση των εξεταζόμενων) για την διάγνωση του ιού HIV, της ηπατίτιδας B και C και της ελονοσίας, με τα πρώτα αποτελέσματα να μας καταδεικνύουν δραματική αύξηση των συγκεκριμένων νοσημάτων στις ειδικές ομάδες που εξετάζουμε.
Σχετικά με την εξάπλωση του ιού του Αids στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ) από το πρώτο τρίμηνο του 2011 είχαμε ενδείξεις για σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων. Ενημερώσαμε άμεσα τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για την Δημόσια Υγεία (ECDC Στοκχόλμη) και για τα Ναρκωτικά (EMCDDA, Λισσαβόνα) ώστε μέσα από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης να ενημερωθούν όλοι οι σχετικοί φορείς των κρατών μελών της Ε.Ε.
Στα μέσα του 2011 είχαμε πλέον αποδείξεις για ραγδαία αύξηση του ιού στους ΧΕΝ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2000 μέχρι και το 2010, είχαμε κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 14 νέα περιστατικά Aids σε χρήστες ναρκωτικών. Το 2011 ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 241 περιστατικά, μια δραματική αύξηση, που παρατηρήθηκε μόνο στην Αττική, ειδικότερα στους χώρους συνάθροισης των χρηστών και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».
Βέβαια τα αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης δεν είναι καθόλου τυχαία. Μετά τις δεκάδες συζητήσεις ότι η “επιχείρηση aids” του υπουργείου Υγείας, έχει προεκλογικό άρωμα, η ηγεσία της οδού Αριστοτέλους δημοσιοποιεί όλες τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.
Και δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες που υποστηρίζουν ότι το δίδυμο Λοβέρδου- Χρυσοχοίδη έκανε την κίνηση ματ για να στραφούν τα βλέμματα από τα υπό κατάρρευση νοσοκομεία και τον «άρρωστο» ΕΟΠΥΥ, στις «μολυσμένες» ιερόδουλες.
Ακόμη και ξένε ΜΜΕ έχουν αρθρογραφήσει σχετικώς. Ενδεικτική η περίπτωση της γερμανικής Bild που εκτός των άλλων βέβαια, βρήκε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον την Ελλάδος. Μιλά για προεκλογική εκστρατεία για τη συγκέντρωση ψήφων κατά την οποία εκτέθηκαν και τα πρόσωπα των οροθετικών ιερόδουλων.
Πάντως το υπουργείο Υγείας εκθέτει εκτενώς όλες τις δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για το Aids που περιλαμβάνουν διανομή ενημερωτικών εντύπων σε πολλές γλώσσες, συριγγών στους τοξικομανείς αλλά και προφυλακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.