Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Της Άννας-Μαρίας Παναγιωτίδου
για την ανάρτηση: Χαιρετισμός Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στο 2ο Διεθνές Συνέδριο: "Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας: κύριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης"

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ 3.500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ 49 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;
Εξαιρετικές αλήθειες στο παραπάνω κείμενο:
1. "Η Μεταλλευτική βιομηχανία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κάθε φορά κυρίαρχες εθνικές και κυρίως διεθνείς οικονομικο-πολιτικές συγκυρίες,..."


ΝΑ ΒΑΣΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!
2. "...είναι η ανυπαρξία ορατών αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην κατάσταση που προβλέπουν οι κάθε φορά περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις." Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΡΑΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (αυτά είπε ο κ.ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ στη Βουλή 16/02)
3. "Ουσιώδης προϋπόθεση ανάπτυξης της εξορυκτικής δραστηριότητας είναι η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και η αποδοχή των επενδύσεων από τις τοπικές κοινωνίες." ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ!
4. "Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, εδώ και 2.5 περίπου χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική σταθερή, διάφανη και συναινετική τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, η οποία βασίζεται από τη μια στην καταγραφή, αποκάλυψη και ανάδειξη του ορυκτού πλούτου και την ανάθεση της αξιοποίησής του με διαφανείς διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του δημοσίου και από την άλλη, στην ύπαρξη σοβαρών αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των εθνικών εσόδων." Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ: ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ 200.000€ ΚΑΙ ΟΤΑΝ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 30-ΕΤΙΑΣ 500 ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ (ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 1300 ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ; ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΝ;

ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ ;

2 σχόλια:

  1. Οσοι ξεπουλούν το τόπο τους είναι σίγουρο ότι κρύβονται πίσω από συμφέροντα και προσωπικά ωφέλη. Ετσι βαπτίζουν την καταστροφή σε ανάπτυξη και συντονίζονται με τα αφεντικά που υπόσχονται ανταμοιβές . Αλήτες , προδότες , πολιτικοί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρώνω το αρχικό μου σχόλιο με 2 video από τις πλέον ανεπτυγμένες τεχνολογικά χώρες: Δείτε τα και πείτε μου αν τα λόγια, οι ισχυρισμοί, αλλά και οι κίνδυνοι που εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αυτά που οι άνθρωποι στο video ήδη ζουν !

    http://www.youtube.com/watch?v=VhNQR5bv9qQ&feature=%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4

    http://www.youtube.com/watch?v=00%CE%94%CE%BF%CE%B2%CE%BC%CE%944%CE%97%CE%B2%CE%B3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.