Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την κατάληψη του Γενικού Νοσοκομείου του Κιλκίς που ξεκινά αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Η κίνηση αυτή, που αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Όπως οι καταλήψεις των υπουργείων τον περασμένο Οκτώβριο κορυφώθηκαν με τη 48ωρη απεργία της 19-20/10 και τις «παρελάσεις του λαού» και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις να ανατρέψουν τόσο την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, όσο και τα Μνημόνια της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα, η απόφαση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς δείχνει πως ο κόσμος της εργασίας αποκτά πλέον την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι κάθε βήμα στην κατεύθυνση του εργατικού ελέγχου, από τα απεργιακά «δελτία ειδήσεων» του ALTER μέχρι την κατάληψη του Νοσοκομείου Κιλκίς που επιβάλλει έμπρακτα την ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία απέναντι στις περικοπές του Λοβέρδου, αποδεικνύει περίτρανα ότι έφτασε η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι τα ηνία της κοινωνίας στα χέρια τους και να αφαιρέσουν την εξουσία από τη μειοψηφία των καπιταλιστών που όχι μόνο ευθύνονται για την κρίση, αλλά θέλουν και να φορτώσουν τις συνέπειές της στις πλάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.