Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Τσιτουρίδης: «Τα τρία όχι της κ. Δαμανάκη»

Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το 2006 η κυρία Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε σήμερα, ως Τομεάρχης Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ τότε, εναντιωνόταν σφοδρά σε κάθε απόπειρα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης υψώνοντας τα λάβαρα της «επανάστασης», λέγοντας τρία όχι.


Όχι στη μείωση συντάξεων, όχι στην αύξηση των εισφορών, όχι στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, χωρίς τίποτε από όλα αυτά να ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Όταν όλα αυτά τινάχθηκαν στον αέρα από το κόμμα στο οποίο κατέληξε ύστερα από μια μακρά κομματική περιπλάνηση, η κυρία Δαμανάκη πρωταγωνιστούσε από τις Βρυξέλλες σε εκβιαστικά διλλήματα για να περάσει το μνημόνιο στην Ελλάδα και για να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός.
Σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Δήλωσε ότι πρέπει να μειωθεί –κι άλλο- το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Προφανώς οι μισθοί των 600 και 700 ευρώ φαντάζουν υψηλοί για την κυρία Δαμανάκη και πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Για να επιβεβαιωθεί ανάστροφα η ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Γιατί, μερικές φορές, αυτά τα έρμα τα στερνά δεν τιμούν καθόλου τα πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου