Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Απλές και υλοποιήσιμες σκέψεις αλλά...

Γράφει ο Παναγιώτης Τριαρίδης                                              Το 2013 από ότι έχω μάθει θα κοπούν οι επιδοτήσεις των αγροτών από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και για να γίνει πιο κατανοητό θα σας το αναφέρω με την μορφή παραδείγματος. Έχουμε λοιπόν στο Κιλκίς 2000 επίσημα ανέργους και σαν δημόσιο έχεις χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων ανεκμετάλλευτα, θα νοίκιαζα αυτά τα στρέμματα στους ανέργους με χαμηλό ενοίκιο και παράλληλα θα τους βοηθούσα σαν κράτος με την διεύθυνση γεωργίας των περιφερειών, για ειδικευμένες καλλιέργειες.
Με αυτών τον τρόπο δίνεις ελπίδα στους ανέργους ξαναζωντανεύεις τις τοπικές κοινωνίες και παράλληλα βοηθάς σαν κράτος στις εξαγωγές των προϊόντων. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι αυτό των ανέργων στον νομό Ημαθίας, που έχουμε τεράστιες ποσότητες ροδάκινων που σαπίζουν στα δέντρα, σαν κράτος πρέπει να ξαναλειτουργήσει τα εργοστάσια τυποποίησης και να δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανέργους και παράλληλα να εξάγει τα προϊόντα. Έτσι ξαναζωντανεύουν οι τοπικές κοινωνίες και σαν κράτος παρουσιάζεις ανάπτυξη και δίνεις ελπίδα στους μακροχρόνια ανέργους.

2 σχόλια:

  1. συμφωνούμε απόλυτα.μόνο που μας διαφεύγει ότι αυτοί επιδότησαν τη μη παραγωγή,αυτοί μας εξαθλίωσαν και μας έφεραν σ΄αυτή την κατάσταση και δεν περιμένω από αυτούς να τη διορθώσουν γιατί απλά δεν θέλουν και δεν προβλέπεται από την ευρωπαική ένωση.Πρέπει μόνοι μας να το καταλάβουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση.Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να κατανοήσουμε ότι αν δεν αρχίσουμε να παράγουμε δεν θα έχει φως το τούνελ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:39 συμφωνω απολυτα και θελω να προσθεσω οτι μονο αν ξεκινησουμε να παραγουμε θα καταφερουμε να επιβιωσουμε. Αυτοι ειναι θρασυδειλοι και απλωνονται οσο τους το επιτρεπουμε εμεις . Μονο με την πιεση μας και το ορθο μας αναστημα θα μας ακουσουν και θα μας στηριξουν γιατι χωρις εμας δεν εχουν υποσταση κι αυτο ειναι κατι που το γνωριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.