Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τσάκωσαν δύο υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων για δωροδοκία

Συνελήφθησαν χθες (06.12.2012), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υπάλληλοι του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, ηλικίας 54 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και παράβαση καθήκοντος.
Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου κατά την αυτοψία στο εξωτερικό χώρο οικίας, να γνωματεύσουν ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, μετά από οικοδομικές εργασίες.

Η θετική γνωμάτευση ήταν απαραίτητη προκειμένου να επιστραφεί στο δικαιούχο το χρηματικό ποσό (2.376,50 ευρώ), που είχε προηγουμένως κατατεθεί, ως εγγύηση, για την αποκατάσταση του χώρου .

Όπως προέκυψε οι υπάλληλοι, ισχυριζόμενοι ότι διαπίστωσαν φθορές στο πεζοδρόμιο, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 500 ευρώ και μετά από συνεννοήσεις το ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να γνωματεύσουν θετικά στην αυτοψία .

Χθες το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού ο 63χρονος υπάλληλος, αφού παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό των 300 ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια προσήχθη και συνελήφθη και ο 54χρονος συναυτουργός του.

Οι συλληφθέντες οδηγηθηκαν σήμερα (07.12.2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.