Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Συνεχίστε να εισπράττετε το χαράτσι!

- Θα σταλεί επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία θα ζητά να μην σταματήσει η είσπραξη του τέλους ακινήτων!
- Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο για να αναιρεθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου
- Καλά νέα για τα μπλοκάκια - Αν ο εργαζόμενος είναι σε έναν εργοδότη δεν θα πληρώνει το τέλος επιτηδεύματος!

Τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών από τη ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική. Όπως είπε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, σχετική επιστολή θα σταλεί στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί στον Άρειο Πάγο.

Για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι είπε επίσης ότι: "Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος".

Για τις αλλαγές στη φορολογία ο υπουργός τόνισε ότι «η φορολογική μεταρρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα για την επόμενη χρονιά και για το 2014. Αυτό είναι ένα μίνι φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί μέχρι 11 Δεκεμβρίου. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα του 2013 θα πρέπει να καταθέσουμε το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Ουδέποτε ελέχθη ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί ένα πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που περιλαμβάνονται στη πρώτη φάση της μεταρρύθμισης ο υπουργός επισημαίνει ότι τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ωφελούνται σημαντικά. «Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση γι' αυτούς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχετικά με τη νέα επιδοματική πολιτική για τα παιδιά αναφέρει ότι «έως τώρα, ένας που ήταν κάτω από τις 9.000 ευρώ και είχε λιγότερα από τρία παιδιά, δεν έπαιρνε ούτε επίδομα, ούτε ωφελείτο από τη μείωση φόρου. Τώρα, όμως, θα ωφεληθεί».

http://www.newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Για δέστε φάτσα που κάνανε υπουργό..Εμείς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΙ ΕΣΎ ΣΤΟΥΡΝ.ΡΙ πάνε κουρέψου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή