Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Αποφάσεις Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε σήμερα Παρασκευή, ανακοινώνονται τα εξής: «Υλοποιώντας την απόφαση του πρόσφατου εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σύσσωμη στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπερασπιστεί τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Η υπεράσπιση αυτή δεν αποτελεί απλώς δημοκρατικό μας καθήκον αλλά υποχρέωση. Αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας και τους διακριτούς ρόλους μεταξύ των θεσμών στο πολιτικό σύστημα. 
Αγωνιζόμαστε γιατί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου σε συνδυασμό με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήττουν όχι μόνο την καθημερινή λειτουργία των Δήμων αλλά και την ίδια την υπόσταση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης της χώρας. Επιπλέον, η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους δήμους και τις κοινωνικές τους δομές σε ολική κατάρρευση.

Για την καλύτερη διοργάνωση των κινητοποιήσεων η ΠΕΔΚΜ θα φροντίσει για τη μαζική συμμετοχή των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγάλη κινητοποίηση των Αυτοδιοικητικών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τον υπουργό κ. Θόδωρο Καράογλου για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και θα απαιτήσει την παρέμβαση του προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση χρηματοδότηση των κοινωνικών και προνοιακών δομών και προγραμμάτων (Βρεφονηπιακοί, βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ. Βοήθεια στο Σπίτι), που κινδυνεύουν με αναστολή, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε εκατομμύρια οικογένειες όλης της χώρας.

Τέλος, θα διοργανώσει και τη μαζική παρουσία των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου». 
 
Κάλεσμα Σίμου Δανιηλίδη «Καλώ σύσσωμη την Αυτοδιοικητική Οικογένεια αυτές τις δύσκολες στιγμές και λαμβάνοντας υπόψη τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ να πάρουμε μέρος δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και αγώνα. Στόχο μας η διασφάλιση της διοικητικής και της οικονομικής αυτοδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε οι Δήμοι τη χώρα μας, σ’ αυτήν την περίοδο της μεγάλης κρίσης να μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και ειδικά στην υποστήριξη των κοινωνικά αδυνάμων», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.


2 σχόλια :

  1. προσέξτε κυριοι δημαρχοι !!!!!!!!
    μη σχίσετε κανένα καλτσον απο την αγωνιστικότητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίμο & ΣΙΑ χαλαρα , θα μας κανετε να σας πιστέψουμε βρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή