Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Φτάνει πια…με τη Δ.Ε.Η.!

Μόνον οργή, στους καταναλωτές της Ελλάδας, μπορούν να προκαλέσουν, οι προκλητικές αυξήσεις, που ανακοινώθηκαν, στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Έχουμε, πλέον, «χάσει το λογαριασμό», για το πόσες φορές αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα τελευταία χρόνια. Οι καταναλωτές καλύψαμε, επανειλημμένα, σπατάλες, ελλείμματα, δωρεές, επιχορηγήσεις, ζημιές της Δ.Ε.Η.
Πέρσι, στις 30 Δεκεμβρίου 2011, είχαμε εκδώσει παρόμοιο δελτίο τύπου. Τελικά, η Δ.Ε.Η. «δε βάζει μυαλό».

Σήμερα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Κάποια στιγμή, οι διοικούντες του Οργανισμού πρέπει να μάθουν να εξοικονομούν χρήματα, να μάθουν να διαχειρίζονται, σωστά, τους προϋπολογισμούς και να σταματήσουν να προσφεύγουν, στην εύκολη λύση, την αύξηση τιμών. Μήπως πριν πραγματοποιήσουν την αύξηση, πρέπει να απαντήσουν, για τα έξοδα της Δ.Ε.Η., γιατί δεν κάνουν προσπάθειες μείωσης. Μήπως, πρέπει να μας εξηγήσουν τους στόχους της πρόσφατης διαφήμισης, το κόστος της και πόσο επιβάρυνε τους λογαριασμούς μας;

Οι καταναλωτές έχουμε πληρώσει, ήδη, το μεγαλύτερο μερίδιο, για την έξοδο της χώρας μας, από την άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν και δε φταίξαμε, μόνο εμείς, για την κρίση, είμαστε οι μόνοι, που φορτωνόμαστε, πάντοτε, όλα τα ελλείμματα. Κάθε φορά, που μια Δ.Ε.Κ.Ο., ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται, χαρατσώνοντας τους καταναλωτές, μέσω αύξησης τιμών.

Θέλουμε να ξανα-υπενθυμίσουμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Και εάν κάποιοι δε γνωρίζουν αυτήν την έννοια, να τους την ξανα-εξηγήσουμε: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σημαίνει ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει την υπηρεσία αυτή, σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε προσιτές τιμές. Έχει ακούσει η διοίκηση της Δ.Ε.Η., για την ενεργειακή φτώχεια και τους κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των ενεργειακά φτωχών καταναλωτών; 

Έχει, άραγε, «πάρει το αφτί τους» τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, που, για το 2011, ανεβάζει τον αριθμό των ανθρώπων, που ζουν στα όρια, ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αποτελούν το 30% του πληθυσμού της χώρας μας. Και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κινδυνολογούμε. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τους προηγούμενους χειμώνες, πέθαιναν υπερήλικες, από το κρύο, μέσα στο σπίτι τους, γιατί δε μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Όμως, από τον τρόπο, που, χωρίς ντροπή, ζητούν και ανακοινώνουν αυξήσεις, μάλλον οι παχυλοί μισθοί, στη Δ.Ε.Η., τους έχουν κλείσει τα αυτιά.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του, στις αυξήσεις. Ζητάμε, από την Κυβέρνηση, να ακυρώσει αυτές τις αυξήσεις. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν, πλέον, πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.