Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ιωάννης Στουρνάρας: "Μετά, πριν, θα δούμε"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ιωάννης Στουρνάρας: Όπως ξέρετε, ο Πρωθυπουργός πήρε μία πρωτοβουλία αμέσως μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, να ασχοληθούμε με ανάπτυξη, με θέσεις εργασίας. Σήμερα, είχε καλέσει εδώ όλους τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να τους πούμε ότι θέλουμε τώρα πια, που αρχίζει να ξεκαθαρίζει το μακροοικονομικό περιβάλλον, ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα επενδύσεις και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Τους ακούσαμε και μας ακούσανε.

Δημοσιογράφος: Εκείνοι τι σας είπαν; Εκείνοι τι ζητούν από την πλευρά τους;

Ιωάννης Στουρνάρας: Διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται. Ήδη, εμείς τονίσαμε ότι υπάρχει μία σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, όπως καταγράφεται από τη Διεθνή Τράπεζα - από το «Doing Business Report» της Διεθνούς Τράπεζας - και ότι προσπαθούμε και αίρουμε όλα τα εμπόδια ή τα περισσότερα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

Δημοσιογράφος: Τι προτάσσουν; Φορολογικά, ρευστότητα; Ποια είναι τα προβλήματά τους;

Ιωάννης Στουρνάρας: Όχι τόσο φορολογικά, όχι τόσο ρευστότητα, όσο τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Κυρίως γραφειοκρατία.

Δημοσιογράφος: Κύριε Στουρνάρα, υπάρχουν κάποιες ώριμες κινήσεις που μπορούμε να περιμένουμε μέσα στους πρώτους μήνες, ίσως, του 2013;

Ιωάννης Στουρνάρας: Αυτό εδώ θα εξελιχθεί σε ένα μόνιμο φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και θα έχουμε αποτελέσματα, νομίζω, γρήγορα.

Δημοσιογράφος: Περιμένουμε κάτι άμεσα;

Ιωάννης Στουρνάρας: Άμεσα περιμένουμε δραστηριοποίηση. Τώρα, μόλις ξεφύγαμε από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας, άρα περιμένουμε από εδώ και στο εξής κινήσεις προς την ανάπτυξη.

Δημοσιογράφος: Και το φορολογικό, κύριε υπουργέ;

Ιωάννης Στουρνάρας: Τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιογράφος: θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες ή μετά τις γιορτές;

Ιωάννης Στουρνάρας: Πρέπει να ψηφιστεί, διότι, όπως ξέρετε, είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Δημοσιογράφος: Μετά τις γιορτές;

Ιωάννης Στουρνάρας: Μετά, πριν, θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.