Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προς Χατζηδάκη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

"Κύριε Υπουργέ,
Ο Εμπορικός κόσμος της χώρας, ΕΣΕΕ και Εμπορικοί Σύλλογοι, είμαστε ανάστατοι, αφού χωρίς καμιά προειδοποίηση και διαβούλευση, εξαγγείλατε το άνοιγμα όλων των καταστημάτων της χώρας κάτω των 250τ.μ. τις Κυριακές.

Παρακαλούμε, ζητούμε και απαιτούμε την κατάργηση του άρθρου 6 του προτεινόμενου από εσάς σχεδίου νόμου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η Αργία της Κυριακής. Είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και πρέπει να εισακούσετε τη γνώμη του συνόλου του εμπορικού κόσμου και για τους παρακάτω λόγους:

1. Το διευρυμένο ωράριο εφαρμόζεται από το 2005 από Δευτέρα έως και Σάββατο. Στις τουριστικές, μάλιστα περιοχές με απόφαση του Περιφερειάρχη ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές.

2. Ο καταναλωτής δεν έχει κανένα κέρδος, αφού η οικονομική κρίση μείωσε στο ελάχιστο την αγοραστική του δύναμη. Υπάρχουν, υπεραρκετές ώρες λειτουργίας για αγορές. Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης, καλλιέργειας, κοινωνικών σχέσεων και εκκλησιασμού.

3. Η υπεραπασχόληση 365 μέρες το χρόνο θα εξουθενώσει και θα φθείρει τον Έλληνα έμπορο, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, οι περισσότεροι των οποίων είναι αυτοαπασχολούμενοι. Το αποτέλεσμα; Ακόμα περισσότερα λουκέτα και διόγκωση φυσικά της ανεργίας.

4. Τα αυξημένα κόστη λειτουργίας την Κυριακή δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Άρα, ευνοούνται και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές θα κλείσουν.

5. Είναι αστείο να πιστεύετε ότι ο περιορισμός των 250τμ. Προφυλάσσει εμάς τους μικρομεσαίους. Η διάταξη εξαιρεί τις αλυσίδες και τα shop in a shop, δεν υπάρχει όμως σαφής νομικός ορισμός. Τι θα γίνει με τα Malls και τα εκπτωτικά χωριά, που συνήθως νοικιάζουν χώρους κάτω των 250τμ.;

6. Το άνοιγμα των καταστημάτων μας τις Κυριακές θα απαξιώσει τις παραδοσιακές αγορές που λειτουργούν σε παραδοσιακά κέντρα πόλεων με εξειδικευμένα καταστήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά στο χαρακτήρα της Κυριακής σαν ημέρας ξεκούρασης, χαλάρωσης και διασκέδασης. Λουκέτα κι εδώ;

Κύριε Υπουργέ, ο διάλογος είναι η βάση της Δημοκρατίας. Η διορατικότητα και η σύνεση είναι τα προτερήματα που πρέπει να διαθέτει ο πολιτικός άνδρας. Περιμένουμε να μας τα αποδείξετε."

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει αυτός ο σύλλογος ; χαχαχαχαχα και τι κάνει ; ποιο είναι το έργο του ; τι κάνουν τα μέλη του ; τι έχουν κάνει τόσα χρόνια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oso iparxoun epagelmaties pou endiaferonte mono gia ton kolo tous den mporei na iparxei kai drastirios silogos epidi silogos einai olos o emporikos kosmnos!!! afto as to katalavoun kala i ek tou asfalous epikrites!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. simfono kai me tous dyo sas, yparxi? kai an nai ti exei kanei?gia na kanei kati mia omada anthropon theli xeri xeri oloi mazi. apo ekso oloi kala ta leme.tora tha po pos na yparxei sylogos afoy edo kai mia dekaetia eixai ton idio proedro, idia meli, se komvikes koinonika thesis, me daxtilidia aravona apo ton ena ston allo kai me ena psifodeltio kathara komatiko kai oxi emporiko.pos otan ta idia ta meli den stirizoyn tin topiki agora toy kilkis feygontas kai parotrinontas kai alloys me thn afelia toys.pos otan h protasis ginonte apo aytoys kai mono gia aytoys.pos poy se enimeronoyn mono gia tin sundomi to orario xeimona kalokairi kai pote tha pas na psifisis.file 3:29 nai yparxi kai edo sto kilkis me ergo se dvd.tora gia na min adikisoyme kai ta nea meli ta opoia asxolithikan proti fora .as doyme ti tha doyme .eyxomai ta kalytera me agona apo oloys mas.prosegiste ton kosmo sta magazia mas min ton dioxnete.kante anixtes sygkentrosis na akoysete ta provlimata kai allon sinadelfon sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. HO.!HO.!HO.!HO.!HO.! ΤΙ ΜΟΥ ΘIMISATE TORA .Ο PROEDROS, LEΞH KAI AYTI, O ANIPARKTOS,O AGELASTOS,O PARTAKIAS,O ANTIEPAGELMATIAS,O MIZAS,ΠΕΡΑΝ APO TO MAGAZI TOY SE ALLO MAGAZI STO NOMO DEN EXEI MPEI. PRAGMATIKA EXO 12 XRONIA KATASTIMA STO KILKIS KAI TON IDA MONO OTAN ITHELE PSIFO GIA TO EPIMELITIRIO KAI ALLES TRIS APO TO TIL GIA PSIFO PALI GIA TO SILOGO AXAXAXA.KAPOTE OTAN TON XRIASTIKA GIA ENA EMPORIKO THEMA MOY EIPE PARE THN ASTINOMIA TIL DIOTI EXO DOYLIA TORA.APO TOTE DEN THELO NA AKOYO GIA TA LAMOGIA TIS KAREKLAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιο ωραριο ; Αλητες καπιταλιστες αφηστε τα μαγαζια μας να δουλεψουν και ξημερωματα.Παιθενουμε καταλαβενετε ; ασχοληθειτε με τα συνορα που φευγουν ολοι εκτος.Δειτε το Δασος και αφηστε το δενδρο.Δεν ξερεται τι να πειτε πλεον.Ολοκληρωμενες προτασεις με λυσεις για τα προβληματα ζηταει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανοιχτά θα παραμείνουν τελικά τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ..

    Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, κατόπιν έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, (ΦΕΚ 246/18.12.12 άρθρο 4) , επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των παντός είδους καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, εντός του προβλεπομένου ωραρίου και τηρουμένων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

    Το Σάββατο 22/12 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 23/12, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

    Τη Δευτέρα 24/12 παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

    Τα Χριστούγεννα Τρίτη 25/12 και Τετάρτη 26/12 τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Το Σάββατο 29/12 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

    Την Κυριακή 30/12 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα 31/12 παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 9 έως τις 5 το απόγευμα.

    Την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει και φέτος γιορτινές προσφορές αλλά και εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους καταναλωτές.

    Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου διοργανώνεται μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με μουσικά συγκροτήματα, την φιλαρμονική του δήμου, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, Άγιο Βασίλη, Καλικάτζαρους, ξυλοπόδαρους.

    Παράλληλα, θα προσφέρονται γλυκά κεράσματα και συμβολικά δώρα στα παιδιά και στους μεγάλους, ενώ θα υπάρχουν γιορτινές δράσεις-εκδηλώσεις στους δρόμους του εμπορικού κέντρου................αυτοί τεμπέληδες είναι μήπως;.........σαν δεν ντρέπεστε δήθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΑΡΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.