Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ανοικτά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης και τις 2 Κυριακές της ΔΕΘ

Σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο είναι μια πρωτοβουλία που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως το λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι εξελίξεις δικαιώνουν τις επανειλημμένες προτάσεις μας να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, καθώς και σε περιόδους με αυξημένη τουριστική κίνηση. 
Τότε, κάποιοι αντιδρούσαν και απέρριπταν τις προτάσεις μας. 

Σήμερα, οι προτάσεις αυτές είναι η μόνη ουσιαστική λύση για την τόνωση της αγοράς, που αργοπεθαίνει λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι η απάντηση στα λουκέτα, που διαδέχονται το ένα το άλλο. Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, επιμένουμε στην πρότασή μας να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Έκθεσης το Σεπτέμβριο.

Ήρθε επιτέλους η ώρα η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και να αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο οφέλη μπορεί να έχει τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για τους καταναλωτές, με δεδομένη πάντα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη σύμφωνη γνώμη των εμπορικών συλλόγων και των εργατικών κέντρων

Σε μια εποχή όπου η τοπική οικονομία δοκιμάζεται από τις τραγικές συνέπειες της ύφεσης και η αγορά βουλιάζει, η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γιορτάζει το κορυφαίο γεγονός της με κλειστά μαγαζιά. Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αν θέλουμε να ανακάμψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου