Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για τις διώξεις σε βάρος μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς.

Σε μια περίοδο που ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα, εντείνει τον αυταρχισμό, καταστέλλει τους εργατικούς αγώνες, χτυπά διαδηλώσεις, συλλαμβάνει και δικάζει εργαζόμενους, ο Διευθυντής Ντέντας Χρήστος του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς στέλνει επιστολές προς γονείς μαθητών εγκαλώντας τους «για παραμέληση ανηλίκου». 
Αιτία το γεγονός ότι την Τρίτη 27/11/12 στο σχολείο έγινε αγωνιστική κινητοποίηση (κατάληψη) των μαθητών ενάντια του «σχολείου της αγοράς» μετά από απόφαση του 15μελούς και μάζεμα υπογραφών από τους μαθητές μέσα στο σχολείο για τη στήριξη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο Διευθυντής δείχνοντας την πυγμή του σε βάρος των μαθητών που αποφάσισαν να αγωνιστούν για μια καλύτερη παιδεία αξιοποίησε το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), το οποίο όπως είναι γνωστό θεσπίστηκε από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αυταρχική αυτή και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς που σηκώνουν ανάστημα και αντιπαλεύουν την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που διαχρονικά απαξιώνουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία μετατρέποντας την σε εμπόρευμα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

· Να καταργήσει την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και διώκει όποιον αγωνίζεται και

· Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις σε βάρος των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς.

4 σχόλια:

  1. Όπου μπάχαλο, αναταραχή, αναρχία οι κομουνιστές είναι μέσα. Αληθεύει ότι μέλη του ΚΚΕ ήρθαν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο (και στα άλλα φυσικά,)με σκοπό να ξεσηκώσουν τους μαθητές να κάνουν κατάληψη πριν λίγες ημέρες; Αληθεύει ότι υποσχέθηκαν μέχρι και πανό !!! για να κάνουν τα παιδιά πορεία την επόμενη ημέρα; Τα παιδιά είναι "προβατάκια". Νομίζουν ότι αν χάσουν 2-3 μέρες μάθημα (όπως νομίζαμε και εμείς στα νειάτα μας) και κάνουν μια κατάληψη που τους υποκινούν οι "πονηροί", πιστεύουν ότι κάτι θα κερδίσουν, και θα αλλάξουν το σύστημα. Φυσικά οι άξιοι μαθητές "μένουν πίσω", και οι ρεμπεσκέδες "κερδίζουν" χρόνο με το μπάχαλο που πονηρά υποκινείται από τους γνωστούς αριστερούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hμουν και εγω ένας από τους άξιους μαθητές πριν από 20 χρόνια που ήμουν μακριά από τέτοιες "φασαρίες". Σήμερα είμαι ένας επιστημονας που δεν μπορώ να ζήσω την οικογένεια μου. Τι κατάλαβα που δεν αγωνίστηκα? Τουλάχιστον αυτοί διεκδικούν συλλογικά και οργανωμένα. Τι σας ενόχλησε? Αν ο αγώνας των μαθητών και ο οποισδήποτε κοινωνικός αγώνας δημιουργήσει θετικές εξελίξεις για τον λαό τότε είναι ήρωες και τα παιδιά ακόμη. Αν δεν φέρουν κατακτήσεις κατηγορούνται ως "ρεμπεσκέδες" που κερδίζουν χρόνο με το μπάχαλο... Τουλάχιστον αυτοί πέρνουν θέση στα προβλήματα. Εσεις τι θέση παίρνετε? 500€ μισθό, δουλειά από ήλιο σε ήλιο καισκυμμένο το κεφάλι? 1.500.000 άνεργοι, 3.000 έχουν αυτοκτονήσει, 1.000.000 σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Εχουμε ειρήνη? Μας έχουν κυρήξει πόλεμο. Θαυμάζω την ψυχραιμία και την ωριμότητα αυτών των παιδιών.Αν μπορείτε να τους εγγυηθείτε ότι τα προβλήματα τους θα λυθούν χωρίς θυσίες και αγώνα, τότε έχετε δικαίωμα να μιλάτε. Αν δεν μπορείτε να τους εγγυθείτε κάτι τέτοιο, αφήστε τα απιδιά να κυνηγήσουν αυτό που τους αξίζει. Ας μην αγωνιστείτε στο πλάι τους. Η ιστορία γράφετε από τα ενεργητικά μέλη της και όχι από τους συμβιβασμένους και ουδέτερους. Να είστε καλά και στο πλάι αυτών των παιδιών και όχι απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αυτό είναι το κακό. Ότι εδώ και 40 χρόνια, η αριστερά καπέλωσε κάθε εκδήλωση αντίδρασης !! Για αυτό και ο απλός κόσμος έκανε πίσω και σιχάθηκε τα πάντα. Και τι πέτυχαν, μετά από εκατοντάδες πορείες, επεισόδια, απεργίες, ψευτομαγκιές, προπηλακισμούς, καταστροφές; Να γυρίσουμε σε δικαιώματα και μισθούς του 1960 !! Ο άγωνας τώρα δικαιώνεται κορόιδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "μετά από απόφαση του 15μελούς και μάζεμα υπογραφών από τους μαθητές μέσα στο σχολείο για τη στήριξη της συγκεκριμένης απόφασης": Όταν τα ίδια τα γεγονότα παραποιούνται με αυτόν τον τρόπο, πώς είναι δυνατό να περιμένουμε από τη νεολαία να αναπτύξει ειλικρινή, σταθερή και τεκμηριωμένη άποψη; Τα μέλη του 15μελούς πήραν μια απόφαση χωρίς να συσκεφθούν, γεγονός που, μάλιστα, οδήγησε σε έντονες προστριβές μεταξύ τους λόγω "καπελώματος" του συνόλου του 15μελούς. Η απόφαση, λοιπόν, που λήφθηκε κάθε άλλο παρά δημοκρατική ήταν. Αλλά, μάλλον το γεγονός ότι γενικώς υπήρξε αναφορά σε εφαρμογή του νόμου ενόχλησε και φυσικά έδωσε την ευκαιρία για τα κλασικά και αναχρονιστικά πλέον μανιφέστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.