Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας»



Ελληνική σημαία σχημάτισαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, δείχνοντας έτσι την επίγνωσή τους για την ελληνική καταγωγή της πόλης, και γνωρίζοντας καλά την ιστορία της πόλης τους.


«Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας» έγραφε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στον αγώνα της Κυριακής με τη Λιλ, κάτω από ένα τεράστιο coreo με την ελληνική σημαία στο κέντρο της οποίας απεικονιζόταν ένας αρχαίος Έλληνας.

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ, υπενθύμισαν με αυτό τον τρόπο, τις ελληνικές ρίζες της Μασσαλίας, που ιδρύθηκε από τους Φωκαείς το 600 π.Χ.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η εντυπωσιακή κίνηση, ήταν μια απάντηση στα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη, στον αγώνα της Europa League με την Φενέρμπαχτσε, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ Γάλλων και Τούρκων οπαδών και με πολιτική χροιά.

Βλέπουμε ότι η επιρροή του Ελληνισμού είναι ακόμα έντονη σε περιοχές που έχουν αλλοτριωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, δείχνοντας έτσι την απίστευτη δύναμή του, και γιατί πολλοί προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον εξαφανίσουν.


http://www.defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στου Μαρσεγιέζους.Ας μην ξεχνάμε μια πόλη που την ίδρυσαν γύρο στο 600 π.Χ. οι Ελληνες Φωκαιείς καθώς μην ξεχνάμε κι εμείς ότι όλη η μεσόγειος θάλασσα ήταν διάσπαρτη από Ελληνικές αποικίες σε όλο το μήκος και το πλάτος της.Η Ελλάδα όπου κι αν κοιτούσες στην Ευρώπη ήταν παντού με τον πολιτισμό της και το μεγαλείο της αλλά φτάσαμε στην σημερινή εποχή με τα πουλημένα ανθρωπάκια που κυβερνούν την χώρα τόσα χρόνια να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και να μην σηκώνουμε κεφάλι."Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής" - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ...(Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας).Δε είναι κακό νομίζω να έιμαστε πάνω από όλα Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο εδώ μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να υψώσουμε τη γαλανόλευκη, μήπως και χαρακτηριστούμε φασίστες. Οι κομπλεξικοί αριστεροί τα κατάφεραν καλά εδώ και χρόνια. Πες, πες, πες και με τη συνδρομή των καναλιών-εφημερίδων "δημιούργησαν κλίμα¨" ενάντια σε οτιδήποτε χαρακτηρίζει την Ελλάδα αλλά και τον Χριστιανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.