Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς: "Να ξεκινήσει άμεσα το έργο της ανάπλασης του Κήπου Κιλκίς"

"Σε συνεδρίαση της Γενική Συνέλευση  της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς, συζητήθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την διαδικασία εκτέλεσης του έργου που αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Πάρκου- Κήπου και των όμορων τετραγώνων. 
Η συνέλευση μετά από έναν διεξοδικό διάλογο, αξιοποιώντας όσα στοιχεία διέθετε  έκρινε ότι η παύση εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε η εκτέλεση του έργου χωρίς προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Οι ανησυχίες της κοινής γνώμης και αρκετών φορέων της πόλης ήταν και είναι δικαιολογημένες για τον τρόπο και το μέγεθος ενσωμάτωση της υφιστάμενης κατάστασης στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Ιδίως στην φημολογούμενη κοπή πολλών δένδρων.

Παρ' όλες τις ευθύνες των υπηρεσιών και των διοικήσεων, κρίνουμε ότι δεν είναι η ώρα της απόδοσής τους δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Πρόθεση της Κοινωνίας Πολιτών είναι να συμβάλει εποικοδομητικά, στο μέγεθος των δυνάμεών της, στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των διαδικασιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και να ενημερώσει έγκυρα την κοινή γνώμη για την πορεία του έργου.

Γι' αυτούς τους λόγους επεδίωξε να συναντήσει τους εμπλεκόμενους φορείς για να διαμορφώσει άποψη. Από αυτές τις συναντήσεις διαπιστώσαμε ότι παρά τις αρχικές γραφειοκρατικές δυσκινησίες των εμπλεκομένων φορέων, σε μεγάλο βαθμό έχουν ξεπεραστεί και απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης από τους συνεργαζόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από την αναλυτική ενημέρωση, την οποία μας παρείχαν, προκύπτει ότι δεν υπάρχει περίπτωση κοπής πολλών δένδρων παρά μόνο εάν είναι άρρωστα ή εμποδίζουν βασικές κατασκευαστικές δομές. Ο αριθμός τους περιορίζεται σε μονοψήφιο και κάποια άλλα θα μεταφυτευθούν και όσα δεν επιζήσουν θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα μεγάλου μεγέθους. Την επίβλεψη εφαρμογής της μελέτης για την διατήρηση του πρασίνου θα την έχει το Δασαρχείο μέχρι το τέλος των εργασιών, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2014.

Πέρα όμως από την ολοκλήρωση του έργου, προκύπτουν και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο της οδού Βενιζέλου στο ύψος του κήπου. Αποκόπτεται ο ένας από τους δύο βασικούς οδικούς άξονες επικοινωνίας με το ανατολικό μέρος του νομού. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής του βόρειου περιφερειακού άξονα για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα των μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων.

Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε η κατασκευή του νωρίτερα. Όπως επίσης υπήρξαν πολλά ερωτηματικά για την εγκατάλειψη της πεζοδρόμησης της 21 Ιουνίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την αντικατάστασή της με την επιχειρούμενη ανάπλαση της περιοχής του Κήπου.

Εκφράζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καλούμε τις υπηρεσίες του Δήμου και του Δασαρχείου να επισπεύσουν τις εργασίες ολοκλήρωσης της μελέτης για την επανεκκίνηση του έργου. Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. "

1 σχόλιο:

  1. Να απαντήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αν έχουν προχωρήσει σε κάποια συνεννόηση μεταξύ τους ως προς αναδιαρθρώσεις του σχεδίου ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.