Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη έως και την ερχόμενη Δευτέρα στο δημαρχείο Κιλκίς

Το κτίριο του Δημαρχείου έχουν καταλάβει από σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς τόσο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, δηλαδή των επικείμενων απολύσεων, όσο και για να μην καταστεί δυνατή η αποστολή στο αρμόδιο Υπουργείο των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής. 
Η κατάληψη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Κιλκίς θα συνεχιστεί έως και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των στοιχείων από πλευράς των Δήμων.

Το θέμα συζητήθηκε και χθες το απόγευμα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Ειδικότερα, τα μέλη του σώματος αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, που όπως τονίστηκε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και να μην συμπράξει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ο Δήμος Κιλκίς στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Νωρίτερα, τον λόγο έλαβαν εκπρόσωπος από τον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς, ο οποίος ανέγνωσε στους συμβούλους τις αποφάσεις της γενικής Συνέλευσης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ταταρίδης.

Κατά τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δήλωσαν ότι καταδικάζουν κάθε απόλυση εργαζομένου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαξίωση και υποβάθμιση που δέχεται τους τελευταίους μήνες η Τοπική Αυτοδιοίκηση (με τις συνεχείς περικοπές στις επιχορηγήσεις που οδηγούν χωρίς καμία αμφισβήτηση σε οικονομική κατάρρευση, με περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς απαραίτητους πόρους κ.α.), ενώ τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τη "διαθεσιμότητα" καθώς στην ουσία η αποδοχή της θα επιφέρει νέο και μεγαλύτερο κύμα απολύσεων.



2 σχόλια:

  1. oloi pagies kai diarkhs 8eseis kaluptoun!! otan pas me sumbash FEUGEIS....auto den exoun katalabei tou aoristou xronou pou mphkan apo ta galazopraasina para8ura kai to epaizan afentika!!! k to mono proson tous fusika htan to glipsimo kai to poso kommatoskula htane!! gi auto mhn mas zalizete!!! tosos kosmos ka8e mera xanei thn douleia tou ki atoma pou mox8hsan gia na thn vroun oxi pou gaugisan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ένας δήμος με πολύύύύύύύύ ροχαλητό.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.