Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα ΠΑΣΥ για συμμετοχή των αγροτών στην απεργία 6 και 7 Νοεμβρίου 2012

Αγρότες - Αγρότισσες  Στις 6 και 7 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στους δρόμους του αγώνα ,με το πλαίσιο αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΠΑΣΥ. Ηδη, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 και 5 Νοέμβρη, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες και με τα τρακτέρ κατεβαίνουμε από τα χωριά στις πόλεις.
Με τις σημαίες τις ΠΑΣΥ, δίνουμε αγωνιστικό παρόν μαζικά, δυναμικά στις απεργια-κές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλή-λους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, νέους των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στήνουμε μπλόκο για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγιασμού του λαού. Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αντε-πίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής και των κάθε λογής διαχειριστών και υποστηρικτών της.

Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν και το πενιχρό εισόδημά μας, κλέβουν τον μόχθο μας.

Τα νέα σκληρότερα και αγριότερα μέτρα που θα εξοντώνουν χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίους αγρότες, προωθούνται ταχύτατα και αφορούν:

* Μείωση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, με κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης, (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα – επίδομα καλοκαιριού).

* Φορολόγηση των χωραφιών.

* Άνοιγμα φορολογικών βιβλίων εσόδων – εξόδων .

* Μεγάλη αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ για την Υγεία.

* Μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% στο 6 %.

* Μείωση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου.

Αγρότες - Αγρότισσες

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον μας για να μας αποτελειώσει. Σε μια περίοδο που η ΚΑΠ της ΕΕ «θερίζει» το πενιχρό εισόδημά μας - και με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα έρθουν ακόμα χειρότερα - που τα Μνημόνια στήνουν «γκιλοτίνες» στο λαιμό και του αγροτικού κόσμου, που οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα, που οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, που το κόστος παραγωγής διογκώνεται, η κυβέρνηση μας στραγγίζει με τα μέτρα που είναι σε βάρος μας, όπως:

* Η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλι-στα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, που έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την άμεση φορολογία.

* Η φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με την οποία καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών – κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 – 400 ευρώ του ΟΓΑ - να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.

* Ο νόμος για τα αυθαίρετα, με τον οποίο οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, καθώς τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια και δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.

Μαζί μ' αυτά, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:

* Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ.

* Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, που οδηγεί σε αλματώδη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου και πλήττει ιδιαίτερα τους αγρότες, καθώς ανεβάζει στα ύψη το κόστος παραγωγής.

* Το βαρύ τίμημα για τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.

Αγρότες - Αγρότισσες
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την πάλη, δίνοντας προοπτική στον αγώνα μας την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που στο όνομα του γίνεται η κατακρεούργηση των λαϊκών αναγκών και του επιπέδου ζωής της λαϊκής οικογένειας, για να σωθούν τα κέρδη και προνόμια της πλουτοκρατίας .

Καμιά αναμονή!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.