Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Δείχνουν την έξοδο στην "αφρόκρεμα" των Ενόπλων Δυνάμεων!

Οι παραιτήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ,δεν έχουν σταματήσει,ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό ,αλλά είναι δεδομένο ότι σε σχέση με τις περικοπές που έχουν γίνει και σε συνδυασμό με το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί δεν είχαν παρουσιάσει δραματική αύξηση σε σχέση με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα τελευταία χρόνια.
Η παραμονή των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούσε μέχρι τώρα μόνο συνειδητή επιλογή αλλά για αρκετούς είναι επιλογή “ασφάλειας”. Ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος απορροφούσε ασυζητητί στελέχη των ΕΔ, βρίσκεται υπό κατάρρευση και η αναζήτηση αξιοπρεπούς θέσης εργασίας δεν αποτελεί πλέον εύκολη υπόθεση . Όμως όλη αυτή η πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία τα οποία εύκολα θα επικαλεστούν υπουργοί και συνεργάτες τους για να αποδείξουν ότι “τίποτα δεν τρέχει” στις ΕΔ, θα ανατραπεί δραματικά με την ανακοίνωση των νέων και πλέον επώδυνων όπως φαίνεται μέτρων “σωτηρίας”.

Ειδικά για στρατιωτικούς οι οποίοι σπούδασαν κι εκτός Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι κατόρθωσαν να έχουν πτυχία και μόρφωση και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η επιλογή του “μένω ή φεύγω” είναι βέβαιο ότι θα γίνει πιο εύκολη και είναι βέβαιο ότι το “φεύγω” θα είναι και πιο εύκολο να ειπωθεί. Επί της ουσίας είναι πιθανό αυτά τα μέτρα να οδηγήσουν εκτός ΕΔ την "αφρόκρεμα" των στελεχών τους.

Παρά το κακό χάλι του ιδιωτικού τομέα και παρά τις όποιες περικοπές έχουν γίνει σ΄ αυτόν εξειδικευμένα στελέχη αναζητούνται,έστω και χωρίς την συχνότητα του παρελθόντος και με αποδοχές σαφώς καλύτερες απ΄ αυτές που θα απομείνουν στη τσέπη των στρατιωτικών μας.

Το θέμα δεν είναι ασήμαντο, αλλά όπως κι άλλα σημαντικά δεν φαίνεται ότι απασχολεί όσους και όσο θα έπρεπε στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που τη τελευταία περίοδο μοιάζουν να ασχολούνται περισσότερο με το πως θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, παρά να ασχοληθούν με τέτοια θέματα των ΕΔ.

Στις τάξεις των ΕΔ υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες ,που έχουν εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε επιστήμες πολύ χρήσιμες όχι μόνο για το προσωπικό των ΕΔ ,αλλά και τους πολίτες, γενικότερα. Οι γιατροί των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και όχι το μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου