Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Απέβαλαν μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση



Η αλλαγή της θέσης στο τμήμα μαθητριών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φαίνεται ως η αφορμή που ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ μαθήτριας και διευθύντριας στο 2ο Λύκειο Πύργου.

Συμπτωματικά, πρόκειται για τη μαθήτρια που αλλάζοντας θέση βρέθηκε στην έξω αριστερά πλευρά του τμήματος και που παρέλασε έχοντας υψώσει τη γροθιά της. Το θέμα πήρε διαστάσεις με την αποβολή της 17χρονης μαθήτριας Νάσιας Μπέλια, όχι γιατί προέβη σε αυτή τη χειρονομία, αλλά γιατί όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βένδρας, μίλησε με απρεπή τρόπο στη διευθύντρια όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει την αλλαγή θέσης…

Τρεις ημέρες μετά την παρέλαση ξεκίνησε η διερεύνηση του θέματος, σχετικά με το ότι η μαθήτρια άλλαξε θέση στην πρώτη σειρά του τμήματος που βρισκόταν και από τη μέση βρέθηκε στην άκρη. Αυτό εξέλαβαν ως απρέπεια στο σχολείο προς τοις γυμνάστριες που είχαν την ευθύνη της παρέλασης και κλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια να δώσει εξηγήσεις, πέρα από τη χειρονομία που έκανε κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε από τη διευθύντρια πως για την αλλαγή θέσης θα σημειωθεί στο ποινολόγιο, για να απαντήσει η μαθήτρια «μην τολμήσετε να το κάνετε αυτό». Αυτή η συμπεριφορά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές χαρακτηρίστηκε ως απρεπής συμπεριφορά και λίγο αργότερα η μαθήτρια κλήθηκε και πάλι στο γραφείο της διευθύντριας για να μάθει πως αποβάλλεται για μια μέρα από το σχολείο.

Την Παρασκευή η μαθήτρια έμεινε εκτός σχολείου και μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής: «Το να αποβάλλεται ένα παιδί τόσο εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση του 15μελους, του συλλόγου των καθηγητών και των γονέων δεν είναι η λύση. Ο λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές, είναι εκπαιδευτικός και πρέπει να παρέχει γνώση και να διαπαιδαγωγεί.

Να δημιουργεί αυριανούς, ενεργούς, ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Τα υπόλοιπα είναι κατασκευάσματα και δικαιολογίες πέντε ημέρες μετά. Το μέλλον ανήκει στο μέλλον, στους νέους και σε όσους έχουν νεανικά μυαλά» είπε χαρακτηριστικά.

Αιτιολογώντας την πράξη της να υψώσει τη γροθιά της τόνισε πως έτσι ένοιωσε εκείνη τη στιγμή, ενώ και την 25η Μαρτίου είχε σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης. «Τότε με είχαν καλέσει στο γραφείο, με ρώτησαν το λόγο που το έκανα αυτό, αλλά δεν απάντησα παρά τις πιέσεις» εξήγησε.

Η θέση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ενώ η διευθύντρια αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Βένδρας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απόπειρα της μαθήτριας να καλύψει την απρεπή συμπεριφορά της δίνοντας πολιτικό επίχρισμα στο ζήτημα. «Η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου, δεν αποβλήθηκε γιατί σήκωσε το χέρι της γροθιά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ένα γεγονός το οποίο είχε κάνει και την 25η Μαρτίου και δεν απασχόλησε καθόλου την υπηρεσία. Τιμωρήθηκε γιατί είχε απρεπέστατη συμπεριφορά απέναντι στη διευθύντρια του σχολείου. Τελεία και παύλα. Δεν έχει καμία πολιτική διάσταση. Είχε μια απρεπή συμπεριφορά απέναντι στην διευθύντρια του σχολείου και σύμφωνα με το νόμο είχε το δικαίωμα να την τιμωρήσει» εξήγησε ο κ. Βένδρας και συνέχισε.

«Όπως και να ξεκίνησε το περιστατικό η μαθήτρια μίλησε απρεπέστατα στη διευθύντρια. Δεν τιμωρήθηκε για τη χειρονομία στην παρέλαση. Αν άλλαξε θέση ή όχι, το θέμα απασχόλησε το σχολείο. Αν αυτό δεν απηχούσε τη βούληση, τη δομή και τη λειτουργία του σχολείου ήταν και αυτό μια απρεπής συμπεριφορά. Αλλά δεν τιμωρήθηκε για αυτό.

Τιμωρήθηκε γιατί κλήθηκε από τη διευθύντρια και μίλησε με απρεπή τρόπο. Αυτό δεν μπορεί να λάβει πολιτική διάσταση. Είναι ενέργεια απρεπής προς τη λειτουργία του σχολείου». Ο κ. Βένδρας χαρακτήρισε συμπτωματική χρονικά την εξέλιξη λέγοντας πως «αποπειράται να καλύψει η μαθήτρια την αυθάδειά της προς τη διευθύντρια και να της δώσει επίχρισμα πολιτικό που δεν υπάρχει».

Δείτε τι δήλωσε μετά την αποβολή της η 17χρονη μαθήτρια, το στιγμιότυπο της παρέλασης και τη δήλωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΑΝ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ Η ΚΟΠΕΛΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.