Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς φαρμακεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου όλη η χώρα!

Φάρμακα νωρίτερα θα πρέπει να προμηθευτούν οι ασθενείς καθώς τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια βάζουν λουκέτο την ερχόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. 
Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί για την ερχόμενη εβδομάδα μια που ψηφίζονται τα πιο σκληρά μέτρα μέσω του μνημονίου.
Άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν υποστεί ήδη τις συνέπειες των μνημονίων με συνεχείς περικοπές αλλά και τη μη εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα το διάστημα που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον κλάδο δεδομένου ότι περιμένουν στις 12 Νοεμβρίου να αποπληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά όπως έχουν διαμηνύσει θα ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Από την άλλη η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιχειρεί να συγκεντρώσει κάποια χρήματα για να τους καταβάλει έστω και λίγα και να μη βρεθεί και πάλι μπροστά σε νέο μπλοκ απεργιών. Η πολυπόθητη δόση που θα έδινε μια ανάσα στα χρέη του οργανισμού είναι ακόμη στον αέρα και έτσι στον αέρα βρίσκονται και τα χρήματα των φαρμακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου