Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς στην 1η διακρατική συνάντηση στην Κύπρο για το πρόγραμμα GRUNDTVIG

Ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ, Αναστάσιος Αμανατίδης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, Περικλής Κολότσιος, εκπροσώπησαν τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στη συνάντηση των εταίρων του Διακρατικού Προγράμματος GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις. Στο διακρατικό πρόγραμμα με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Διαγενεακής Μάθησης» συμμετέχουν πέραν του ΟΠΟΝΓΑ φορείς από την Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και Ρουμανία, ενώ σκοπό έχει την ενθάρρυνση της μάθησης μεταξύ των νεώτερων και των λιγότερο νέων γενεών, με τη χρήση εργαλείων άτυπης μάθησης και αντλώντας από την Ευρωπαϊκή εμπειρία και γνώση, αλλά παράλληλα μεταφέροντας στο εξωτερικό τις δικές μας εμπειρίες και γνώσεις. 

Στην εναρκτήρια συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΟΠΟΝΓΑ είχαν την ευκαιρία να πληροφορήσουν τους εκπροσώπους των άλλων φορέων για το Κιλκίς, την ιστορία του, τον πολιτισμό που κρατάει ζωντανό και αυτόν που παράγει, επίσης ενημέρωσαν για το ρόλο του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, στις πρωτοβουλίες προώθησης της δια βίου και της άτυπης μάθησης μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα για τους νέους αλλά και τους ηλικιωμένους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν θέματα που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος, την κατανομή των δράσεων μεταξύ των εταίρων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δραστηριοτήτων και τέλος τον προγραμματισμό των διακρατικών συναντήσεων.

Έτσι αποφασίσθηκε ο ΟΠΟΝΓΑ και το Κιλκίς να φιλοξενήσουν την επόμενη συνάντηση η οποία θα γίνει στις 5 και 6 Μαρτίου 2013. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι προβλέπεται να δουν από κοντά εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά και δραστηριοποιούνται άτομα από διαφορετικές γενεές, να κάνουν επισκέψεις ώστε να γνωρίσουν τις πρωτοβουλίες (κυρίως αυτές που έχουν παιδευτικό χαρακτήρα) που αναπτύσσει ο ΟΠΟΝΓΑ και φυσικά να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό της περιοχής.

Τέλος, σχετικά με τις άμεσες δράσεις του ο ΟΠΟΝΓΑ πρόκειται να ετοιμάσει και να παραδώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα μια αναφορά/μελέτη για την κατάσταση της «Διαγενεακής Μάθησης» στην Ελλάδα, και επίσης να επιμεληθεί την έκδοση του 1ου Ενημερωτικού Φυλλαδίου του Προγράμματος (Newsletter) στα αγγλικά και τα ελληνικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.