Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στο Πρόγραμμα Comenius συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius συμμετέχει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Fun way to independence” (διασκεδαστικός τρόπος προς την ανεξαρτησία), έχει διάρκεια 2 έτη από 01/08/2012 έως 31/07 2014 και συμμετέχουν σχολεία από πέντε χώρες. Το σχολείο της πόλης Sopot της Πολωνίας (συντονιστικό σχολείο του προγράμματος), τo Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς από την Ελλάδα, το σχολείο από την πόλη Hunedoara Ρουμανίαs, το σχολείο από την πόλη Karabuk της Τουρκίας και το σχολείο της πόλης Broadstairs της Μεγ. Βρετανίας.
Η πρώτη συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία 09/11 έως 15/11/2012 όπου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες σε όλα τα στάδια του προγράμματος. Θα ακολουθήσει η υποδοχή στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2013 την περίοδο της Αποκριάς και θα κλείσει η φετινή σχολική χρονιά με την επίσκεψη στην Ρουμανία τον Μάιο του 2013. Για την επόμενη σχολική χρονιά είναι προγραμματισμένες δυο συναντήσεις στα σχολεία της Τουρκίας Οκτώβριο του 2013 και Αγγλίας Μάιο του 2014 όπου θα γίνει και ο τελικός απολογισμός και το κλείσιμο του προγράμματος.
Συντονίστρια του προγράμματος για το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς είναι η δασκάλα ειδικής αγωγής κ. Χαραλαμπίδου Μαρία που μαζί με το Δ/ντή του σχολείου κ. Παπαδόπουλο Αριστείδη θα συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση των εταίρων όπου θα καθοριστεί και η διαδικασία του προγράμματος. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στη παιδαγωγική ομάδα και στις δραστηριότητες του προγράμματος. Το πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει και την μετακίνηση τριών μαθητών με αναπηρία. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία των γονιών τους δίνοντας ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να γνωρίσουν από κοντά ανάλογους τύπους σχολείων σε άλλες χώρες.
Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός, οι κτηριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι δραστηριότητες, οι μέθοδοι και τα συστήματα εργασίας, η γνωριμία θεραπευτικών κέντρων και άλλων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, η στάση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν να διαμορφώσουν άποψη για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.