Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η Νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς

Στην Διοικούσα Επιτροπή για την νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς επελέγησαν οι: Φυτανίδης Θεόδωρος (Μελισσουργιό, 6971561364 & 6943465784), Καλδάκης Μιχάλης (Γαλλικός, 6945151713), Κυπραίος Διονύσης (Σεβαστό, 6947841354), Τσερκεζίδης Κων/νος (Ξηρόβρυση, 6942497934) & Παϊταρίδης Νίκος (Χέρσο, 6946906814). 
Στην πρώτη ιδρυτική συγκέντρωση, στις 1 Οκτ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, διαβάστηκαν τα σημαντικά σημεία του νέου καταστατικού και προσδιορίστηκε ότι μέχρι τον Δεκ 2012 θα πρέπει να έχει αναγνωρισθεί η ΕΝΑ Κιλκίς, από το Πρωτοδικείο Κιλκίς, και γιαυτό προετοιμάζεται εκδήλωση-ενημέρωση ανοικτή σε όλους τους συμπολίτες, για το Μέλλον του Αγροτικού κόσμου, στο Κιλκίς, το Σάββατο, στις 1 Δεκ 2012.
Οι Νέοι Αγρότες έχουν όλα τα προβλήματα όπως όλοι οι αγρότες και επιπλέον ενδιαφέρονται σφοδρά για (1) την επιλογή του αγροτικού επαγγέλματος (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς, δασοκόμος), (2) την κοινωνικοποίησή τους, (3) την δημιουργία της δικιάς τους οικογένειας και (4) τηνσταθεροποίης και επιτυχία της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Γιαυτό σε όλη της Ευρώπη λειτουργούν αυτοτελείς-αυτόνομες Ενώσεις Νέων Αγροτών και το Συμβούλιο Νέων Αγροτών Ευρώπης. Ακόμα και στην νέα ΚΓΠ προβλέπεται ιδιαίτερος διακριτός ρόλος
Στην πρώτη ανοικτή ενημερωτική συνάντηση με πολύ χαρά οι Νέοι Αγρότες υποδέχθηκαν και άλλους ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων την κα Μαρία Καλογερίδου (Σύμβουλο Ανάπτυξης), τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη (ΑΝΚΙ), τον Κώστα Στεφανίδη (δημοσιογράφο) και άλλους φίλους.
Καταγράφηκαν με ενδιαφέρον οι διοικητικές «τρίπλες» στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα που μερικές οργανώσεις κάνουν, όπως το σταμάτημα λειτουργίας αφού εισέπραξαν οικονομικές ενισχύσεις (πάνω από εκατομμύριο ευρώ), μόλις 4 μήνες πριν, ενώ οι συζητήσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική είναι στο ποιο κρίσιμο σημείο, και ενώ οι Θεματικές Ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020 συνεδριάζουν χωρίς αγρότες και με συνεχή προβλήματα στην συμμετοχή αγροτών (μόνο ένας από κάθε οργάνωση κλπ).
Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών πραγματοποίησαν το 2011 182 δημόσιες εκδηλώσεις και μέχρι σήμερα (μαζί με την εκδήλωση στο Κιλκίς) το 2012 151 δημόσιες εκδηλώσεις, προδημοσιευμένες και με δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων.
Στις 15 Οκτ η ΠΕΝΑ θα συμμετέχει με εισήγηση του κ. Παν. Γκιοργκίνη « Η Δικτύωση των Νέων Αγροτών», στο 2ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην Αθήνα.
Στις 26 Οκτ ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα παρακολουθήσει τα συμπεράσματα από πανευρωπαϊκή έρευνα για αυτοαπασχολούμενους, όπως οι επαγγελματίες αγρότες.
Στις 6 Νοε στην Αθήνα η ΠΕΝΑ θα εκπροσωπηθεί σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο με την εισήγηση «Γυναίκες επιχειρηματίες στην ανάπτυξη της Υπαίθρου».
Τέλος Νοε θα διεξαχθεί η ετήσια συνάντηση Νέων Αγροτών Ελλάδος για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων των Νέων Αγροτών για το 2013.
Στις 6 Δεκ αποστολή της ΠΕΝΑ θα μετέχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις Βρυξέλλες, και στο «Βραβείο του πλέον καινοτόμου Νέου Αγρότη».
Στην Zootechnia (5-9/2/2013, Θεσσαλονίκη) η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προτίθεται να δώσει την ευκαιρία σε όσους Νέους Αγρότες επιθυμούν να παρουσιάσουν την Πετυχημένη Αγροτική τους Εκμετάλλευση και να μετέχουν στο Συνέδριο (8/2/2013) για τον σημαντική συμβολή του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.
Τέλος Φεβ-αρχές Μαρ 2013 η ΠΕΝΑ οργανώνει Επίσκεψη Μελέτης (Study visit) σε ευρωπαϊκή χώρα για ενημέρωση σε συστήματα αγροτικής οργάνωσης.
Η νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς θα μπορεί να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΠΕΝΑ, να οργανώνει αυτοτελώς δικές της δραστηριότητες και να συμμετέχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Κιλκίς για την διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών-μελών της

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Στην φωτογραφία η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νέων Αγροτών Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.