Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Γκουντενούδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή σχετικά με τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 
“Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια τόσο των καταναλωτών όσο και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, εξ αιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου και της εξίσωσης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
Το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προέρχεται τόσο από εμπόρους όσο και από καταναλωτές, από μόνο του δείχνει την αστοχία του μέτρου. Μια αστοχία η οποία ζημιώνει τους πρατηριούχους αφού το πανάκριβο προϊόν δεν πωλείται με αποτέλεσμα το λουκέτο σε όλο και περισσότερα πρατήρια. Από την άλλη, οι καταναλωτές που ήδη υφίστανται τη μείωση των αποδοχών τους ή και την ανεργία, αδυνατούν όλο και περισσότερο να προμηθευτούν το καύσιμο για τη θέρμανσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Ο τελικός στόχος του μέτρου που είναι η συλλογή εσόδων για το Δημόσιο Ταμείο, δεν επιτυγχάνεται αφού μειώνεται δραστικά η κατανάλωση και ο “τζίρος”. Παράλληλα οι κάτοικοι, ειδικά των βόρειων περιοχών, στρέφονται σε άλλους τρόπους θέρμανσης που μπορεί να επιφέρουν βλάβη στο φυσικό περιβάλλον.
Κύριε Υπουργέ,
Πέρα από την αφόρητη επιβάρυνση που προκαλεί η αύξηση των Ειδικών Φόρων και η εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο, ο νομός Κιλκίς υφίσταται και την αδικία της μη συμπερίληψής του στην Α’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, παρά τις γνωστές ακραίες θερμοκρασίες που σημειώνονται τους χειμερινούς μήνες. Ως προς τα ζητήματα αυτά ζητούμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις ώστε τα οδυνηρά μέτρα να μειώσουν κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου