Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Νέοι όροι για τη λειτουργία επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών

Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2718/τ.Β΄/2012) η απόφαση Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967/2012 του Υπουργού Υγείας, που αφορά τους νέους «υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις» και τίθεται σε ισχύ από 24/10/2012.
Η νέα διάταξη αντικαθιστά στο σύνολό της τη μέχρι σήμερα ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία με βάση την οποία γινόταν από την Υγειονομική Υπηρεσία οι κρίσεις των νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων και οι υγειονομικοί έλεγχοι αυτών.
Η νέα νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων συστέγαση επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων που αποκλείονταν μέχρι σήμερα και παρέχει νέες διευρυμένες επαγγελματικές δυνατότητες στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μέχρι την έναρξη ισχύος της Διάταξης, αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας.
Με βάση τις παραπάνω αλλαγές, θα εκδοθούν το συντομότερο από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης συνοπτικές οδηγίες προς τους επαγγελματίες για την καλύτερη ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.