Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στον τόπο που γεννήθηκα στον Τρίλοφο!

Τον Τρίλοφο μας προσκαλεί να γνωρίσουμε αυτή την Κυριακή η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα...".  Στην 3η πλέον σεζόν της υπόσχεται ταξίδια μοναδικά πάντα με αγάπη και μεράκι. Ο Τρίλοφος παρά την πληθυσμιακή "έκρηξη" κρατά ακόμα την παράδοση σε πολύ ψηλά σημεία και θα δούμε γωνιές που θυμίζουν το παλιό "Ζουμπάτι" (έτσι έλεγαν παλιά το χωριό).
Μαθαίνουμε για την ιστορία, επισκεπτόμαστε την εκκλησία και ακούμε μελωδίες μοναδικές από την χορωδία . Το παλιό δημοτικό ανοίγει τις παλιές ξύλινες πόρτες του και ανακαλύπτουμε την πλούσια πολιτιστική δράση του τόπου.
Μουσική, σχολεία, εκθέσεις μοναδικές αλλά και αθλητισμός. Όλα περιπλέκονται άριστα μέσα και από τις μαρτυρίες των παλιών κατοίκων. Γνωρίσουμε τον κύριο Χριστόφορο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους του Τριλόφου.
Ο καθηγητής Δημήτριος Θέμελης έχει πραγματοποιήσει μια πολύ σημαντική καταγραφή των τραγουδιών του Τριλόφου. Εκεί στο σημείο που θα γνωρίσουμε τους νοσταλγικούς αυτούς ήχους τον συναντούμε για να μας μιλήσει. Τα χορευτικά στο τέλος "κλέβουν" την παράσταση.
Δείτε την εκπομπή αυτή την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 12:00 όπως πάντα στην τηλεόραση της 4Ε. Την ίδια ώρα μέσω ΟΤΕ TV (και CONN-X) και δορυφορικά μέσω HELLASAT αλλά και διαδικτύου. Όπου χτυπά καρδιά Έλληνα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης μέσω δορυφόρων. Σε επανάληψη την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 16:45.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.