Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πλαστικών μπωλ που διακινούνται από την εταιρία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων ως προς τον έλεγχο των υλικών και των αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τα τρόφιμα και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση πλαστικών μπωλ, μπλε χρώματος, για χρήση σε τρόφιμα, τα οποία δεν έφεραν στην ελληνική γλώσσα κατάλληλη επισήμανση.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί όροι χρήσης που συνοδεύουν το συγκεκριμένο προϊόν δεν αναφέρουν στην ελληνική γλώσσα τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή ορθές συνθήκες χρήσης του αντικειμένου, ήτοι «κατάλληλο να περιέχει τρόφιμα ζεστά μέχρι τους 40ο C για 2 ώρες».
Πρόκειται για πλαστικά μπωλ, μπλε χρώματος, σε συσκευασία των δέκα, για χρήση σε τρόφιμα, με την εμπορική επωνυμία “PARTY COLORS 10 SCODELLE” με αριθμό παρτίδας LP9510141. Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται από την ιταλική επιχείρηση «Dopla S.p.A.» και διακινείται από την ελληνική εταιρεία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.». Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και την ορθή του επισήμανση. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή ειδικές συνθήκες χρήσης («κατάλληλο να περιέχει τρόφιμα ζεστά μέχρι τους 40ο C για 2 ώρες»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.