Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Κιλκίς

Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου ανακοινώνει ο Δήμος Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική δυσπραγία πολλών συμπολιτών μας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που υπάγεται στις αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), αποβλέπει στην παροχή έμπρακτης βοήθειας σε άπορες οικογένειες, μέσα από την δωρέαν διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες όσων πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων (καταστήματα/super markets), πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και φορέων Αυτοδιοίκησης και Δημοσίου Τομέα επιθυμούν να προσφέρουν. Όλα τα είδη προτού διατεθούν, θα ελέγχονται για την ποιότητά τους (π.χ. ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εθελοντές και θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.
Kύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, κοινωνικά προβλήματα, ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή, έτσι όπως ισχύουν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, είναι τα εξής:
α) για μοναχικά άτομα που το συνολικό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ετήσια
β) για ζευγάρια ή οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ανεργία , το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά 40% για σύζυγο και 10% για κάθε τέκνο.
γ) για Άτομα με Αναπηρία ή με αναπηρία 67% και άνω το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά 20%.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς
3. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΚ ή μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνεται η διεύθυνση της κατοικίας του.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από τη ΔΟΥ ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση.
6. Το Ε9 από τη ΔΟΥ (ακίνητη περιουσία).
7. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο υγειονομικής επιτροπής ΚΕ.ΠΑ στο οποίο να αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας.
8. Υπεύθυνη Δήλωση ότι όλα τα στοιχεία που υποβάλλει είναι αληθή.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται από τους κοινωνικούς επιστήμονες των προγραμμάτων Κοινωνική Μέριμνα και Βοήθεια στο Σπίτι. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη στο πρόγραμμα εκδίδεται ειδική ατομική κάρτα δικαιούχου.
Υποβολή αιτήσεων από τη 1 έως τις 31 Οκτωβρίου στο γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Κιλκίς (Θεσσαλονίκης 3, τηλ. 2341-3-52171), καθώς και στα γραφεία της ΚΔΕΚ (Δημαρχείο Κιλκίς - Γ. Καπέτα 17, τηλ. 2341-3-52178).
Το μητρώο εγγραφών θα ανοίγει για νέες αιτήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ . ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο εξαιρετικη κινηση απο τον δημο κιλκις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.