Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Κάθε συμμετοχή έχει αξία…Γίνε εθελοντής στην πρόληψη»

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” οργανώνει για 9η χρονιά βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης για ενήλικους υποστηρικτές με τίτλο «Κάθε συμμετοχή έχει αξία…Γίνε εθελοντής στην πρόληψη». Η δεκάχρονη πορεία μας έδειξε ότι η εθελοντική εργασία -πέρα από το κοινωνικό όφελος- συμβάλλει στην εξέλιξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του ατόμου, ενισχύει την αυτοεκτίμηση του και προσφέρει ικανοποίηση κι αναγνώριση. Καθένας από μας είναι σημαντικός και μπορεί να συμβάλλει με το δικό του «ιδιαίτερο» τρόπο στην πρόληψη των εξαρτήσεων, λέγοντας «ναι στη ζωή» και αναλαμβάνοντας δράση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κρίνοντας απαραίτητη την εμπλοκή καινούριων ανθρώπων στο Κέντρο Πρόληψης καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν νέες γνωριμίες, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν-ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, ιδιότητας, εθνικότητας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε προσωπικές/κοινωνικές δεξιότητες και σε θέματα εθελοντισμού και πρόληψης των εξαρτήσεων, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ (ομάδα εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης).
Το σεμινάριο ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 18.00 στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες), φαξ 23410 75312 και e-mail nireaskp@otenet.gr έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου