Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κυνηγούσαν με παράνομο όπλο αγριογούρουνα

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 55 έως 71 ετών για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια για επεισόδιο που έλαβε χώρα χθες (03.09.2012) το απόγευμα σε δασική περιοχή στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, σε δασικό σημείο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, από υπαλλήλους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και υπάλληλο του Δασαρχείου Αρναίας διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι παγίδευσαν δασικό σημείο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής για την εξόντωση αγριόχοιρων με την χρήση τυφεκίου προσαρτημένου πάνω σε τρίποδα, με διόπτρα νυκτός και σιγαστήρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Κατά τον έλεγχο των ανωτέρω από τους υπαλλήλους, ο 71χρονος αρνήθηκε να παραδώσει το τυφέκιο που κατείχε παράνομα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να το αποσπάσει με τη βία και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) τυφέκιο διαμετρήματος 22cal προσαρτημένο πάνω σε τρίποδα με διόπτρα νυκτός και σιγαστήρα ,
(1) κάμερα νυκτός,
(1) επιτραπέζιο ρολόι με προσαρτημένο αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα,
(1) αυτοσχέδιο μηχανισμό από ξύλο, ελατήρια, μεταλλικά ελάσματα, καλώδια και πετονιές,
(1) διόπτρα,
καλώδιο συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και
φακοί, κλαδευτικά πριόνια, μαχαίρια, μία πένσα, μονωτικές ταινίες, μία κεραία μικρή με καλώδιο και ένα υφασμάτινο σακίδιο που περιείχε καλαμπόκι (τροφή).
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου