Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αίρεται η ασυλία της Ντόρας Μπακογιάννη

«Ναι» στην άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη ψήφισαν 236 βουλευτές κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφορίας στη βουλή, ενώ απέρριψαν αντίστοιχο αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία η κ. Μπακογιάννη ζήτησε η ίδια να αρθεί η ασυλία της, προικειμένου να διευκολύνει τη δικαιοσύνη να διερευνίσει την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του συζύγου της, κ. Ισίδωρου Κούβελου.
«Η υπόθεση μου έχει κοστίσει πολιτικά και προσωπικά. Ζητώ την άρση της ασυλίας μου για να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση, για να μην μείνει καμία σκιά για να μπορούν να την εκμεταλλευτούν οι άσπονδοι φίλοι μου», είπε η κ. Μπακογιάννη.
Σε ό, τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας και το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από αγοραπωλησία υπάρχοντος περιουσιακού στοιχείου. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο σύζυγός της θεώρησε ότι το ποσό του 1 εκ. ευρώ έπρεπε να δηλωθεί στο πόθεν έσχες της επόμενης χρονιάς.
Κατά την ψηφοφορία, 236 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 5 «όχι», 3 «λευκό» και 1 «άκυρο».
Για την μήνυση που είχε υποβάλει το 2010 η Τζούλια Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη για χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει εναντίον της, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε «όχι» στην άρση της ασυλίας του βουλευτή. Αναλυτικά, «όχι» ψήφισαν 224 βουλευτές, «ναι» ψήφισαν 17, ενώ 3 ψήφισαν «λευκό».
Ο κ. Παπαδημούλης από την πλευρά του μιλώντας στην Ολομέλεια, με αφορμή την δική του υπόθεση, έκανε αναφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης σε σημαντικές υποθέσεις όπως για παράδειγμα είναι η Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.