Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στον ρυθμό του 14ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας από αύριο το Κιλκίς

14 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το οποίο ξεκινάει αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012. Για δύο εβδομάδες περίπου θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, χαμόγελα, αλλά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια ευχάριστη και διασκεδαστική απόδραση από την δύσκολη πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.
Στη φετινή διοργάνωση, όπως εξάλλου και κάθε χρόνο συμμετέχουν θίασοι από όλο τον κόσμο, ενώ θα λάβουν χώρα ενδιαφέρουσες παραστάσεις, καθώς και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.
Σε ό,τι αφορά στην απαιτητική χρηματοδότηση του Φεστιβάλ σε επίπεδο υλοποίησης, προώθησης και διαφήμισής του, όπως είναι ήδη ευρέως γνωστό, αυτή θα καλύπτεται έως το 2015 εξολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια και ειδικότερα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότησή του πέρα από το γεγονός ότι σηματοδοτεί έναν κορυφαίο αναγνωρισμένο πολιτιστικό θεσμό με μεγάλη απήχηση και αποδοχή όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο, μπορεί να εγγυηθεί και τη διασφάλισή του, έτσι ώστε να μπορεί σε περιόδους ασφυκτικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα να προάγει απρόσκοπτα και να φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στις τέχνες και τον πολιτισμό.
Η διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς ιδίως εν μέσω των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, καθιστά την πόλη μας ιδιαιτέρως τυχερή, καθώς μέσα από αυτήν την μοναδικότητα που διακρίνει το θεσμό γίνεται ευρύτερα γνωστη και σημείο αναφοράς για το πανελλήνιο και όχι μόνο.
Τόσο ο δήμος μας λοιπόν όσο και η τοπική κοινωνία, έχουν μόνο να κερδίσουν από την υλοποίηση του Φεστιβάλ, καθώς πέραν της εξωστρέφειας που επιτυγχάνεται, προκύπτουν και πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία όσο και σε διαφόρους τομείς της καθημερινότητας.
Με τις σκέψεις αυτές η δημοτική αρχή Κιλκίς εκφράζει την ικανοποίησή της και καλωσορίζει για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου-Παντομίμας Κιλκίς που έρχεται να εμψυχώσει τον πολίτη και να δώσει ζωή και αναζωογονητικό αέρα στην καθημερινότητα της πόλης.
Καλεί τέλος όλους τους δημότες να στηρίξουν και φέτος την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Κιλκίς και εύχεται καλή διασκέδαση σε όλους τους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.