Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειδώνει το «ψαλίδι» κατά 30 ευρώ στις συντάξεις ΟΓΑ

Στα 420 ευρώ ετησίως κάθεται τελικά η μπίλια των απωλειών για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ. Μετά από ένα γαϊτανάκι διαρροών και σεναρίων στο οποίο –για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους- επιδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών και τα επιτελεία των κομμάτων, στο τελικό «πακέτο» μέτρων που θα υποβληθεί προς έγκριση στην τρόικα φαίνεται ότι περιλαμβάνεται η μείωση κατά 30 ευρώ (330 από 360 ευρώ) της κατώτατης αγροτικής σύνταξης .
Αντίθετα, μένουν εκτός –μέχρι …νεωτέρας τουλάχιστον- τα δώρα, δηλαδή η 13η και η 14η σύνταξη.
Με τον τρόπο αυτό και, προφανώς, στη λογική του …μη χείρον βέλτιστον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι περιόρισε τις απώλειες για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ κατά 300 ευρώ. Και αυτό γιατί ενδεχόμενη κατάργηση των δώρων –που μέχρι πρότινος ήταν το επικρατέστερο σενάριο- θα ισοδυναμούσε με αφαίρεση 720 ευρώ από το ετήσιο εισόδημα αντί για 420 ευρώ που θα προκύψει από το «ψαλίδι» των 30 ευρώ μηνιαίως.
Την ίδια στιγμή ανοιχτή παραμένει η διαπραγμάτευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν η απώλεια του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες αγρότες ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάει πίσω για ένα τουλάχιστον χρόνο η «εξίσωση» των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα σήμαινε την υποχρεωτική για τους δεύτερους τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων.
Έτσι, η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών δε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από το 2014 (για τα εισοδήματα του 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.