Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πετυχημένες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις Παρουσιάσεις από Αγρότες σε Αγρότες στο Ελατοχώρι

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσκαλεί
· Νέες & Νέους Αγρότες να παρουσιάσουν τις πραγματικές Πετυχημένες Αγροτικές Περιπτώσεις (Success Stories Demonstration) με τις αγρ. εκμεταλλεύσεις τους και
· κυρίως Νέες & Νέους Αγρότες να δουν και να ακούσουν από πραγματικούς αγρότες Πετυχημένες Αγροτικές Ιστορίες (Success Stories Demonstration)
στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα γίνει 6-9 Σεπ 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας, με θέμα: Νέες Μορφές Συνεργασιών στην ΥΠΑΙΘΡΟ. Η Πέμπτη, 6 Σεπ 2012, είναι ελεύθερη για ανασυγκρότηση και γνωριμίες
Την Παρασκευή & Σάββατο, 7 & 8 Σεπ 2012, θα γίνουν οι παρουσιάσεις και θα επισκεφθούν οι σύνεδροι πετυχημένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις από αγρότες της περιοχής.
Την Κυριακή, 9 Σεπ 2012, προβλέπονται εισηγήσεις με επίκεντρο την πρόταση της ΠΕΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 και συζητήσεις για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, έλαβε υπόψη
-την ανάγκη για πραγματική πληροφόρηση για πραγματικές συνθήκες στον αγροτικό τομέα
-την ενημέρωση για τα πραγματικά περιθώρια ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας
-την θέληση για να αναδειχθεί ο δημιουργικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Νέοι Αγρότες,
-την προβολή του δυναμισμού των Νέων Αγροτών& του ρόλου τους στην τοπ. ανάπτυξη &
-την προώθηση των καινοτομιών στον αγροτικό τομέα,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ, τις Νέες και Νέους Αγρότες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για παρουσίαση της πετυχημένης αγροτικής δραστηριότητάς τους στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 7 & 8 Σεπ, στο Ελατοχώρι Πιερίας.
Μπορούν να μετέχουν, αφού το δηλώσουν μέχρι 25 Αυγ 2012, Νέες και Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα, από όλους τους τομείς αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, καθώς και ενέργεια, μεταποίηση, εμπορία & αγροτουρισμό).
Οι Νέες και Νέοι Αγρότες πρέπει να είναι 18-40 ετών, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, να συμμετέχουν στην τοπική κοινωνική ζωή (μέλος αυτοδιοίκησης, ή μέλος τοπικού πολιτιστικού ή μέλος άλλου συλλόγου ή άλλο κλπ), και θα συνεκτιμηθεί η εκμετάλλευσή τους να περιλαμβάνει:
1. αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και νέων τεχνολογικών μεθόδων
2. μεταφορά καινοτομίας & βιωσιμότητα καινοτομιών που εφαρμόσθηκαν
3. συμμετοχή σε τοπικά συλλογικά σχήματα και
4. συμμετοχή σε οικογενειακό σχήμα όπου όλοι είναι αγρότες.
Ενδιαφέρουν κυρίως πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόσθηκαν και αποδίδουν αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα, εντός Ελλάδος.
Σαφώς δεν ενδιαφέρουν εξαιρετικές ιδέες, που όμως δεν έχουν αποδώσει ακόμα, ή βρίσκονται στην φάση σχεδιασμού, ή απλώς αγοράσθηκαν και ελπίζεται να αποδώσουν.
Όλες οι περιπτώσεις θα παρουσιασθούν στην έκδοση των πρακτικών του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών και από αυτές η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει πέντε (5), οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τον δυναμισμό και ενεργητικότητα των Νέων Ελλήνων Αγροτών και θα επιτρέψουν την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά φόρουμ, προγράμματα και Συνέδρια.
Πληρ: Κ. Παπούλια, Τ 2351092222, Φ 2351092223, enapierias@gmail.com, 6972190976
Ά. Γιάτσογλου, Τ 2310 271950, Φ 2310 271959, info@neoiagrotes.gr, 6943834921

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.