Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παρουσία των προέδρων των Δ.Σ. των Φαρμ. Συλλόγων Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου Κιλκίς. Στη συνάντηση εξετάστηκε η γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στη φαρμακευτική περίθαλψη της χώρας μας και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα φαρμακεία της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τις επανειλημμένες καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών των πέντε Συλλόγων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης που επιχειρείται με συνεχείς παρεμβάσεις εδώ και τρία χρόνια. Αποκορύφωμα αυτών είναι οι νέες περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ που οδηγούν τον Ελληνισμό σε Υγειονομική κρίση.
Επισημαίνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι τα φαρμακεία της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων. Οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλομένων από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, ουσιαστικά στερούν από τους φαρμακοποιούς τη δυνατότητα αγοράς των απαραίτητων φαρμάκων, για να τα χορηγήσουν στους ασφαλισμένους.
Μεταφέρουν στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο την αναγκαιότητα συνέχισης των διαδικασιών που απαιτούνται για τη διασφάλιση των φαρμακείων από την οικονομική κατάρρευση με υπαιτιότητα του ΕΟΠΥΥ.
Προτείνουν στη Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. της 25ης Αυγούστου την έναρξη της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά, από τη Δευτέρα 27/8/2012 γιατί κάθε μέρα που περνά επιβαρύνει με χρέη τα ήδη υπερχρεωμένα φαρμακεία, συνεκτιμώντας και την οριακή κατάσταση των Συνεταιρισμών, που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα για τα φαρμακεία. Θεωρείται αυτονόητο ότι δεν θα σταματήσει η κινητοποίηση μέχρι την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλομένων. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι οφείλονται στους φαρμακοποιούς λογαριασμοί 6 μηνών του ΟΠΑΔ από το 2011 (αντιστοιχούν σε λογαριασμούς ΕΟΠΥΥ 2 έως 3 μηνών επιπλέον) οι οποίοι επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα φαρμακεία και το γεγονός αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί στη λήψη των όποιων αποφάσεων.
Για όλες αυτές τις εξελίξεις ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 22 Αυγούστου. για να ενημερώσει τα μέλη του.
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ. ο Πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο Γραμματέας Διονύσιος Ευγενίδης
Για τον Φ.Σ. Ημαθίας, ο Πρόεδρος Κίμων Παράσχου
Για τον Φ.Σ. Πιερίας, ο Πρόεδρος Πολυχρόνης Συμεωνίδης
Για τον Φ.Σ. Χαλκιδιής, ο Πρόεδρος Μιχάλης Μαργαριτίδης
Για τον Φ.Σ. Κιλκίς, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Μπίμπασης, ο Γραμματέας Νίκος Πετμεζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.