Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δ. Ψωμιάδης: «Είμαστε περήφανοι για τους πυροσβέστες μας»

Αναφερόμενος στην άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Κιλκίς για τη λήψη μέτρων ώστε να μην επεκταθεί στην Ελλάδα πυρκαγιά που μαίνεται στην ΠΓΔΜ αλλά και στα προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη και όλους τους συνεργάτες του στην Αντιπεριφέρεια, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, τους Δημάρχους της Π.Ε. Κιλκίς, το Πυροσβεστικό Σώμα Βορείου Ελλάδας και προσωπικά το Γενικό Επιθεωρητή, Α/στράτηγο Βασίλη Τουλίκα, τους χειριστές μηχανημάτων και όλους τους εθελοντές για τα αυξημένα αντανακλαστικά και την άμεση κινητοποίηση τους ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση στην Ελλάδα της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει δάση στη γειτονική ΠΓΔΜ.
Μέσα από τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος και να μην κινδυνέψουν περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες πως καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, θέλω να σταθώ στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, καλούνται να δώσουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες. Είμαστε υπερήφανοι για τους πυροσβέστες μας, άνδρες και γυναίκες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό, την εργατικότητα και την αυτοθυσία τους.
Είναι, όμως, πλέον προφανές, πως οι αρετές αυτές δεν επαρκούν για να υποκαταστήσουν τις σοβαρές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Επανειλημμένα τόσο εγώ όσο και ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έχουμε καταγγείλει τα τεράστια κενά σε οργανικές θέσεις πυροσβεστών, την υπολειτουργία υπηρεσιακών μονάδων, τα σοβαρά προβλήματα στέγασης και καταλληλότητας κτιρίων που στεγάζουν πυροσβεστικούς σταθμούς, τα πεπαλαιωμένα και ακατάλληλα για χρήση οχήματα, τις τραγικές ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό και βέβαια τις περικοπές στους μισθούς των πυροσβεστών.
Η ασφάλεια, όμως, των πολιτών και η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, του εθνικού μας πλούτου, δεν μπορούν να μπουν σε μνημονιακές λογικές. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να θωρακίσουμε την Πατρίδα μας. Και δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη, πως για μια ακόμη χρονιά, είμαστε γυμνοί. Η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας.
Η επιβεβαίωση της τραγικής πραγματικότητας από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια για τα τεράστια κενά στην δασοπυρόσβεση, για τα καθηλωμένα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα που δεν έχουν… πιλότους, δίνει την εικόνα ενός κράτους που καλείται να διορθώσει άμεσα παραλείψεις και λάθη ετών. Θα προσπαθήσουμε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.