Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ραντεβού στις 23 Αυγούστου στο Κιλκίς για τον δεύτερο κύκλο των δραστηριοτήτων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου ο πρώτος κύκλος των δραστηριοτήτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 72 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Περίπου 285 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, συμμετείχαν στις δραστηριότητες μας, έπαιξαν, γέλασαν και αξιοποίησαν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου, βγήκαν έξω αφού επιδόθηκαν σε κυνήγι δέντρων στο Δημοτικό Κήπο – έδρα της Βιβλιοθήκης-, κατέγραψαν τη χλωρίδα του και έμαθαν πληροφορίες για τη βλάστηση της περιοχής. Στη συνέχεια, στις 25 Ιουνίου δημιούργησαν το ημερολόγιο πρόγραμμα της καλοκαιρινής καμπάνιας, στις 26 Ιουνίου ταξίδεψαν με τους Αγριόκυκνους του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen. Στις 28 Ιουνίου δανείστηκαν «το μωβ μαρκαδόρο του Χάρη» και ζωγράφισαν κόσμους φανταστικούς και στις 29 Ιουνίου διέσχισαν μονοπάτια άγνωστα και συναρπαστικά με τη βοήθεια των καινούριων παιδικών βιβλίων, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Βιβλιοθήκη μας!
Κατόπιν, στις 3 Ιουλίου μάθανε με ποιο τρόπο ο πειναλέος λύκος Εδμόνδος Ευπατρίδης έγινε χορτοφάγο και στις 5 Ιουλίου εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από τις μεταναστεύσεις των ζώων και τα αποδημητικά πουλιά της χώρας μας και ταξίδεψαν μαζί τους στα μήκη και στα πλάτη της γης. Στις 10 του ίδιου μήνα έκαναν ένα ταξίδι μακρινό και γευστικό μέχρι την Κίνα με τη συντροφιά μιας κοσμογυρισμένης βαλίτσας και βούτηξαν στον περιπετειώδη κόσμο του μικρού δράκου Καρύδα. Στις 12 και 13 Ιουλίου περιηγήθηκαν στα στενά της πόλης, φωτογράφισαν διατηρητέα κτίρια και μνημεία, επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της πόλης, έμαθαν για την ιστορία του τόπου και δημιούργησαν τον ολόδικο τους τουριστικό χάρτη – οδηγό πόλης για την πόλη μας!
Ο 1ος κύκλος των δράσεων έκλεισε με την πρόβα τζενεράλε μιας μοναδικής αυτοσχέδιας ορχήστρας, τα μουσικά όργανα της οποίας κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά!
Το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν είχαμε στο πλάι μας την Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές και τους εμψυχωτές των δραστηριοτήτων καθώς και το Δήμο Κιλκίς για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Ραντεβού στις 23 Αυγούστου για το δεύτερο κύκλο των δραστηριοτήτων με ακόμη περισσότερο κέφι και φαντασία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.