Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Την εξόφληση των φόρων μέχρι και σε οκτώ δόσεις μελετά η κυβέρνηση

Στην εξόφληση σε 3, 6 ή 8 δόσεις των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος.
«Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι ο φόρος θα αποπληρωθεί μέχρι και σε 8 δόσεις, η πρώτη από τις οποίες στο τέλος Αυγούστου και η τελευταία το Μάρτιο 2013.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε 6 ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι 3 διμηνιαίες δόσεις.
Αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και η συνολική οφειλή θα είναι απαιτητή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Πάντως, σύμφωνα με ενστάσεις που έχουν διατυπώσει δικηγόροι το Σύνταγμα κάνει διάκριση στην κατανομή των φορολογικών βαρών με βάση τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου, ωστόσο υποστηρίζουν πως ο τρόπος αποπληρωμής των φόρων πρέπει να είναι ενιαίος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.