Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Π.Α.ΜΕ. Τοπική Γραμματεία Κιλκίς: «Να μην κοπεί κανένα ρεύμα»

"Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, άνεργοι.
Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ κάλεσε από την έναρξη της επιβολής των χαρατσιών τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες και γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε χωριό και σε κάθε χώρο εργασίας, να αντισταθούν και να μη πληρώσουν αυτό το απαράδεκτο φόρο που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε μεγάλη μερίδα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών, χωρίς την οργάνωση στην οποία τον καλούσαμε. Η συμμετοχή όμως του κόσμου στην άρνηση πληρωμής ήταν αρκετά μεγάλη.


Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε το μέτρο πάρθηκε πίσω, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να μην μπορεί να γίνεται η αυθαίρετη διακοπή του ρεύματος από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.
Η σημερινή κατάσταση στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες και στα άλλα λαϊκά στρώματα οξύνεται λόγω την όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας και η ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που υπάρχει στους κόλπους της ΕΕ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, με τις μειώσεις των μισθών και τις εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλαν στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων στο νομό και στην απλήρωτη εργασία που υπάρχει στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων που λειτουργούν μέσα στο νομό μας. Η επίσημη ανεργία στο νομό πλησιάζει το 30% και άλλη τόση είναι και η απλήρωτη εργασία.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί μαγαζάτορες βλέπουν καθημερινά τους τζίρους τους να πέφτουν δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα (νοίκια, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ΔΕΗ κλπ) λόγω του ότι οι εργαζόμενοι σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες (τρόφιμα, φάρμακα κλπ).
Οι μικροί αγρότες βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται λόγω των χρεών που έχουν στις τράπεζες και οι αναγκαστικές καταβολές για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και την παρακράτηση των εισφορών στον ΕΛΓΑ.
Σήμερα οι μακροχρόνια άνεργοι είναι χιλιάδες και πάνω από ένα χρόνο άνεργοι, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν επιδότηση ανεργίας. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει εισόδημα καθόλου ή αν έχει δεν ξεπερνά τα 200 με 300 ευρώ.
Η αναλγησία της ΔΕΗ σε τέτοιες κοινωνικές ομάδες είναι τόσο μεγάλη, που με απειλές για διακοπή παροχής ρεύματος ζητά να πάρει τα λεφτά που οφείλουν αυτές οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Με την παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ στο Κιλκίς αποτρέψαμε προσωρινά την διακοπή ρεύματος σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων.
Καλούμε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα να απευθυνθεί στο ΠΑΜΕ και οργανωμένα, μαζικά να αποτρέψουμε την διακοπή παροχής ρεύματος, από τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΔΕΗ που ένα κοινωνικό αγαθό που είναι το ρεύμα το κάνει εμπόρευμα για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για τους ιδιώτες μετόχους της. Απαντάμε ότι όπου πάει να διακόψει το ρεύμα σε σπίτι ανέργου, ανάπηρου, ή χαμηλοσυνταξιούχου θα βρει μπροστά της το οργανωμένο ταξικό κίνημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: · Την άμεση ανάκληση όλων των εντολών διακοπής ρεύματος από τις λαϊκές οικογένειες, διακανονισμός του χρέους τους σύμφωνα με το πώς μπορούν να πληρώσουν την οφειλή τους.
· Να εξαιρεθούν από τα χρέη των οφειλετών τα χαράτσια που επιβάλλονται για υπέρ κοινής ωφέλειας, μεταφορά δικτύου και δικτύου διανομής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους-νες, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες να επικοινωνήσουν με την τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ και όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε, ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.