Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εορτασμός 99ης Επετείου της Μάχης του Κιλκίς

Με την πρέπουσα επισημότητα αλλά και τον οφειλόμενο σεβασμό τιμήθηκε φέτος, όπως εξάλλου και κάθε χρόνο, η 99η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης. Η ένδοξη Μάχη του Κιλκίς ήταν η πρώτη αποφασιστική σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων και των Βουλγάρων κατά το Β' Βαλκανικό Πόλεμο του 1913. Υπήρξε δε καθοριστική, καθώς άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση και άλλων υπόδουλων περιοχών της Ελλάδας. Στις καθιερωμένες εκδηλώσεις απόδοσης φόρου τιμής, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς ανήμερα της επετείου την Πέμπτη 21η Ιουνίου 2012, συμμετείχαν σύσσωμη η τοπική κοινωνία καθώς και οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ την πολιτεία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.
Στο πλαίσιο του εορτασμού έλαβαν χώρα: Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς με την συμμετοχή εκπροσώπων των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Πρόεδρο των Σφαγείων Κιλκίς Α.Ε. κ. Στάθη Μακρίδη.
Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή στο Ηρώο της Μάχης Κιλκίς ως εξής: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών, τήρηση σιγής ενός λεπτού, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ξενάγηση στο Μουσείο Μάχης.
Στις 12 το μεσημέρι, παρουσία πλήθους κόσμου, έλαβε χώρα η παρέλαση προ των επισήμων με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της οδού 21ης Ιουνίου μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ Κιλκίς). Στην παρέλαση έδινε ρυθμό η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, οι βουλευτές του νομού κ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς, Θεόδωρος Παραστατίδης και Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Καλλισθένη Πάκα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, εκπροσωπεία δημοτικών συμβούλων από τον Δήμο Λατσιών Κύπρου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Θανάσης Λαπόρδας, ο Υποδιοικητής Β' ΣΣ Υποστράτηγος Στ. Φραγκούλης, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» κ. Χρήστος Καββαδίας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς κ. Αριστείδης Μαυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού /Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Αγρόδημος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων όπως της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ν. Κιλκίς, του Συνδέσμου Έφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς, της Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ν. Κιλκίς, φορέων και κομμάτων του νομού.
Το εορταστικό πρόγραμμα κορυφώθηκε το βράδυ της 21ης Ιουνίου με την καθιερωμένη πλέον ανοικτή μουσική συναυλία στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, στην οποία συμμετείχαν οι Κιλκισιώτες Κώστας Φαλκώνης και Σωκράτης Παπαϊωάννου. Το μουσικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν και το οποίο πλαισίωναν μουσικοί, καθώς και ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης και η Χριστίνα Κακαλιάντη στο τραγούδι, προσέφερε μια μοναδική νύχτα διασκέδασης στους Κιλκισιώτες με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα, ζωντανεύοντας αισθητά το κέντρο της πόλης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.