Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision

Η Σουηδία, με το τραγούδι «Euphoria» («ευφορία») που ερμήνευσε η Λορίν, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η Ελευθερία Ελευθερίου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι «Aphrodisiac», κατετάγη 17η, ενώ η Κύπρος με την Ήβη Αδάμου και το τραγούδι «La La Love» βρέθηκε στην 16η θέση.
Η νικήτρια Λορίν απέσπασε 372 βαθμούς. Η Ελευθερία Ελευθερίου συγκέντρωσε 64 βαθμούς, ενώ η Ήβη Αδάμου απέσπασε 65 βαθμούς.


Θετικής υποδοχής από τους θεατές έτυχε το συγκρότημα Buranovskiye Babushki από τη Ρωσία, που αποτελείται από έξι γυναίκες ηλικίας από 50 έως 76 ετών, οι οποίες τραγούδησαν το φολκλορικό τραγούδι με τίτλο «Party for everybody» και κατετάγησαν στην δεύτερη θέση με 259 βαθμούς.
Δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τον ετήσιο τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης.
Το Αζερμπαϊτζάν ξόδεψε 60 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει «λίφτινγκ» σε κεντρικά σημεία του Μπακού, ενόψει του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου