Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ανησυχούν οι Γερμανοί τουρίστες

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γερμανών τουριστών για το τί μέτρα θα πρέπει να πάρουν, εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η TUI ενημερώνει: "πάρτε περισσότερα ευρώ σε μετρητά".
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τα χειρότερα σενάρια που το συνοδεύουν έχουν κάνει τους γερμανούς τουρίστες να ακυρώνουν κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, ή στην καλύτερη περίπτωση να απευθύνονται στα γραφεία ταξιδίων με ερωτήσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν, εάν φθάσουν στην Ελλάδα του ευρώ και φύγουν μετά τις διακοπές από την Ελλάδα της δραχμής. Κατόπιν αυτού η TUI, ένας από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ έχει αναρτήσει οδηγίες και προειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα του.
"Περισσότερα ευρώ"Οι τουρίστες οι οποίοι δεν έρχονται με οργανωμένες πτήσεις και που φροντίζουν μόνοι τους για τη διαμονή τους στην Ελλάδα, αναφέρει, καλό θα ήταν να πάρουν ένα μεγαλύτερο ποσό ευρώ σε μετρητά μαζί τους. Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η χώρα βγει από το ευρώ και η κυκλοφορία του νέου εθνικού νομίσματος δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί σε όλη την επικράτεια. Στη δήλωση αυτή η TUI προβαίνει μετά από ερωτήσεις πολλών πελατών της για την ασφάλειά τους στην Ελλάδα.
Απεργίες, αντιγερμανικά συνθήματα, νέες εκλογές μεσούσης της τουριστικής περιόδου και τώρα η φημολογία για μια έξοδο από το ευρώ έχουν βάλει πολλούς γερμανούς τουρίστες σε ανησυχία ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα χάος, υποστηρίζει ο καθηγητής για θέματα τουρισμού και πρώην διευθύνων σύμβουλος της TUI, Καρλ Μπορν. Αποτέλεσμα αυτής της ανησυχίας είναι η μείωση των κρατήσεων για την καλοκαιρινή σαιζόν ως και 30% σε σχέση με πέρυσι, παρότι οι τιμές των All Inclusive είναι αισθητά χαμηλές και παρότι τα Last Minute προσφέρονται ήδη στη γερμανική αγορά. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Μπόρν ανεπιφύλακτα συνιστά τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.