Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε».

Η Διεθνής Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, με κύριο άξονα το Φυσικό Περιβάλλον. Για το 2012, χρονιά που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, κρίθηκε ως επίκαιρο να εστιαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στο ιστορικό περιβάλλον ενός μοναδικού μνημείου της πόλης και στον αστικό – φυσικό χώρο που το περιβάλλει. Για το σκοπό αυτό, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πρότεινε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στη ΡΟΤΟΝΤΑ. Σύνθημά της είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε». Η πρόταση έγινε αποδεκτή από άλλες ΜΚΟ εθελοντικές οργανώσεις της πόλης (Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, Σχεδία στην πόλη, Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών) οι οποίες συμμετέχουν ενεργά μαζί με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ στην οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Δικτύου εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Thess-Δικτυο, και των εθελοντών του Α’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για ενήλικες, έχουν ως στόχο την αναγνώριση και ανάδειξη της σημασίας του χώρου του μνημείου – μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO - ως νησίδας πολιτισμού μέσα στο αστικό περιβάλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί με συμμετοχή και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν έως τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.