Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

«Ανοιχτά Σχολεία - Ανοιχτές αυλές»

Το καλοκαίρι έφτασε και τα σχολεία θα κλείσουν. Οι αυλές τους όμως θα μείνουν ζωντανές. Το γέλιο και οι φωνές από το παιχνίδι των παιδιών θα ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών.  Στην πόλη μας, οι αυλές των σχολείων είναι από τα λίγα μέρη που μπορούν να προσφέρουν χώρο για άθληση, παιχνίδι και αναψυχή στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές.
Δυστυχώς όμως, τη χρονική αυτή περίοδο, πολλά σχολεία υφίστανται βανδαλισμούς και φθορές, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για την ουσιαστική φύλαξη και προστασία τους.
Ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι αυλές καθαρές και λειτουργικές, είναι η ενεργητική εμπλοκή όλων μας στη προστασία και στη φύλαξή τους. Οι αυλές των σχολείων πρέπει να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες απ’ όλους. Παράλληλα όμως πρέπει να θεωρηθούν ως ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να περιφρουρηθεί. Και σ’ αυτό πρέπει όλοι να συμμετέχουν όλοι: Η γειτονιά, τα παιδιά και οι πολίτες που αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στο πλαίσιο των παραπάνω σκέψεων, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συμπαράσταση και χορηγία του Δήμου Κιλκίς διοργανώνει τη Μουσική Εκδήλωση- Ενημέρωση:
«Ανοιχτά Σχολεία – Ανοιχτές Αυλές»
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00, ελάτε στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, για να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να χορέψουμε και να μάθουμε να προστατεύουμε τα σχολεία μας.
Συμμετέχει η «Λαϊκή Ορχήστρα του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς»

1 σχόλιο: