Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

-Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεων και μέσων που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς κόμβους στις εξόδους – εισόδους της πόλης της Θεσ/νίκης.
-Στόχος και επιθυμία μας αποτελούν η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό σχεδιάσθηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση, με συνεχή παρουσία, του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και τη συγκρότηση αυξημένων συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.
- Τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, κ.λ.π.
-Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων.
-Απαραίτητη προσπάθεια για την επιτυχία του στόχου μας είναι η συμβολή των ίδιων των οδηγών. Ζητάμε λοιπόν τη συνεργασία όλων, ώστε να εξασφαλισθεί η κυκλοφοριακή τάξη και να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες - αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος σε ότι αφορά τους οδηγούς των δικύκλων, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις.
-Τέλος υπενθυμίζονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που ισχύουν σε τμήματα των Εθνικών Οδών του Νομού Θεσσαλονίκης και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα:
α. Την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012, ώρες 16.00΄ έως 22.00΄ και το Σάββατο 02 Ιουνίου 2012, ώρες 08.00΄- 13.00΄:
- Στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής,
β. Τη Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012, ώρες 16.00΄ έως 23.00΄:
- Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από το 34ο χλμ αυτής μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης.
Την Κυριακή 03 Ιουνίου 2012 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου