Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 επισκέφθηκε το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς η συγγραφέας κ. Ελένη Δικαίου στα πλαίσια του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου « Καινοτόμες Δράσεις για την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα». Η κ. Δικαίου- μια καταξιωμένη συγγραφέας με πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το λογοτεχνικό της έργο- μίλησε στα παιδιά για τη ζωή της, τα βιβλία της, τους ήρωές της, τα όνειρά της, τα επόμενα σχέδιά της… και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τη λογοτεχνία προσπαθεί να κάνει τους αναγνώστες «να αγαπάνε τους ανθρώπους και να χαμογελάνε από καρδιάς». Στη συνέχεια με μεγάλη χαρά υπέγραψε αφιερώσεις στα λογοτεχνικά βιβλία της που είχαν διαβάσει τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης με τις δασκάλες τους κ.κ. Γιάγκου Αγγελική και Καρακίδου Δήμητρα στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας παρουσίασαν το βιβλίο της συγγραφέως «Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής» με δημιουργικές γλωσσικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με μουσική και τραγούδια, δραματοποίηση, εικαστικές εργασίες κ.ά. Τη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης της Δ/νσης Π.Ε. κ. Ραμπίδης Κων/ντίνος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Ρωσσοπούλου Ματίνα και γονείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο, κατόπιν αιτήματος της Διευθύντριας κ. Δουλκερίδου Παρθένας, επιλέχθηκε και εντάχθηκε στη δράση «Ενίσχυση δημιουργίας Λεσχών Ανάγνωσης στα Δημοτικά Σχολεία» του ΕΚΕΒΙ και αποτελεί ένα από τα 53 σχολεία που επιλέχθηκαν από όλη την Επικράτεια. Στα πλαίσια της Δράσης αυτής το Σχολείο θα έχει ορισμένες παροχές όπως : α) Επίσκεψη συγγραφέα ή εικονογράφου παιδικής λογοτεχνίας στο Σχολείο β) Αποστολή 80 περίπου λογοτεχνικών βιβλίων για την ενίσχυση της μαθητικής βιβλιοθήκης και γ) Εξοπλίσμός για την διαμόρφωση χώρου για τη λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης σε χώρο του Σχολείου , αξίας 500 ευρώ. Η Δράση αυτή θα υλοποιηθεί την νέα σχολική χρονιά με γνώμονα την προαπάθεια στο να καταστεί το Σχολείο πόλος ανάπτυξης και ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας προς όφελος κυρίως των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.