Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αυτόπτυς μάρτυς στην Αρχαία Ιεράπολη Παμούκαλε Τουρκία

Σε όποιο σημείο της γης κι αν ταξιδέψουμε, ο Ελληνισμός πάντα θα είναι παρόν και θα μας εκπλήσει ευχάριστα. Στα βάθη της Μικράς Ασίας είδαμε αυτή την συγκινητική εικόνα. Άρωμα, γεύση, αύρα, σφραγίδα Αρχαίας Ελλάδας....

Η αρχαία Ιεράπολη ήταν μια Ελληνική πόλη της Φρυγίας. Αναπτύχθηκε εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή θέση της πάνω στο οδικό δίκτυο που συνέδεε το εσωτερικό τμήμα της Ανατολίας με τη Μεσόγειο. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκονται δίπλα στο περίφημο Παμούκαλε.
H Ιεράπολη είναι ένα θαυμαστό αξιοθέατο που συνδυάζει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με μια εντυπωσιακή αρχαία πόλη. Για το λόγο αυτό προστατεύεται από την UNESKO ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι ιαματικές πηγές θερμών υδάτων ήταν γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, και η εκμετάλλευσή τους ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στην ανάπτυξη της Ιεράπολης. Σήμερα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας.
Πηγή: Omorfa Taxidia facebook




1 σχόλιο:

  1. Παντού Ελληνισμός κι όμως καταφέραμε να φτάσουμε στον πάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.