Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Η χρονική τους διορία τελείωσε, από δω και πέρα ή τους ανεχόμαστε και στερούμαστε στη συνέχεια το δικαίωμα να μιλάμε , ή τους αναποδογυρίζουμε ΤΩΡΑ την καρέκλα και προχωράμε χωρίς αυτούς!"

Γράφει η Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη
Φαρμακοποιός - Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή και η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι της ζωής μας, ας την αναγάγουμε λίγο στα παιδικά μας χρόνια. Χρόνια από τα οποία αναγκαστικά περνούν όλοι οι άνθρωποι, και συνεπώς δεν έχουν τη δικαιολογία να πούνε «εγώ δε ξέρω, γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά». Πείτε λοιπόν πως είμαστε στο σχολείο: Το σχολείο κάθε χρόνο εκλέγει το 15μελές του συμβούλιο. Έτσι λοιπόν, κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς γίνονται εκλογές. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κάθε υποψήφιος προσπαθεί με όποιον τρόπο έχει να πείσει τους συμμαθητές του να τον ψηφίσουν. Άλλος με τη λογική, άλλος γιατί είναι δημοσιοσχετίστας από τη γέννησή του (αυτόν πολύ τον θαυμάζω) και άλλος γιατί έχει όρεξη για δημιουργία, άλλος γιατί είναι δυνατός και μπορεί να δέρνει και άλλος με εκβιασμούς. Αμφισβητεί κανείς ότι είναι έτσι;


Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ψηφοφόροι. Και εκεί τα παιδάκια χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: Τα δυναμικά παιδάκια, που θα ψηφίσουν αυτόν που πραγματικά θεωρούν ότι θα βοηθήσει, τα παιδάκια που θα ψηφίσουν σαν πραγματικοί φίλοι, τα παιδάκια που θα φοβηθούν και θα ψηφίσουν τον πιο δυνατό, και τα παιδάκια που θα πουν σε όλους ότι θα τους ψηφίσουν και στο τέλος.. μόνο αυτά ξέρουν τι πραγματικά θα κάνουν!!
Και τώρα ξεκινάνε τα παραλειπόμενα: τα εύσωμα και δυνατά παιδάκια στο σχολείο (μη σκεφτείτε αμέσως τον κ. Βενιζέλο, δεν είναι σωστό..) είναι λίγα. Κατά συνέπεια είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να δείρουν και πολλοί αυτοί που μπορούν να τις φάνε! Έτσι οι απειλές δίνουν και παίρνουν!! Υπάρχουν και άλλοι που στην αρχή το παίζουν σοβαροί, λένε ότι θα κάνουν την τάξη «παλάτι», και μόλις βγουν.. τα κάνουν θάλασσα. (Μην πάει πάλι το νου σας πουθενά, δε θα θελα..) Οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούν πιο θεμιτά μέσα, την πρώτη τους τουλάχιστον χρονιά.. αρκούνται σε θέσεις «μέλους».
Μόλις εκλεγούν τα παιδάκια έρχεται η ώρα των πράξεων: Ο χοντρούλης πρόεδρος του 15μελούς (γιατί αυτός εκλέγεται σχεδόν πάντα) παίρνει λεφτά από χορηγίες για τις εκδρομές, αλλά στη μέση της διαδρομής, του ανοίγει η όρεξη, και τελικά τα λεφτά τα κάνει σάντουιτς!! Κερνάει όμως και κανέναν άλλο (από το 15μελές πάντα) , για να μη μπορούν μετά να του πουν ότι τα έφαγε μόνος του.. Το δεύτερο φαβορί, που στην καλύτερη περίπτωση τον ορίσανε αντιπρόεδρο, λυσσάει να φάει κι αυτός κανένα σάντουιτς, αλλά το αν τα καταφέρνει.. εξαρτάται από τα τρικ της στιγμής.. Το υπόλοιπο 15μελές.. κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Στο τέλος της χρονιάς, γίνεται ο απολογισμός.. Ευτυχώς στην παιδική ψυχή η αξιοκρατία υπάρχει ακόμη, και έτσι, τη δεύτερη χρονιά το σκέφτονται καλύτερα τα παιδάκια για το ποιον θα ψηφίσουν. Και την τρίτη ακόμη καλύτερα..
Και το καλύτερο απ’ όλα ξέρετε ποιο είναι στα σχολεία; Ότι τα μικρά παιδάκια μεγαλώνουν, και θέλοντας και μη αφήνουν τις «καρέκλες» τους σε άλλα. Κανείς δε θα ήθελε να μείνει στην 3η γυμνασίου για 5 χρόνια, ακόμη κι αν ήταν ο Πρόεδρος!!
Εσείς και εμείς μαζί πρέπει να τους πετάξουμε απ’ τις καρέκλες όλους αυτούς που τρώνε «τα σάντουιτς» ολομόναχοι, αφού δε λένε να φύγουν από μόνοι τους!! Η χρονική τους διορία τελείωσε, από δω και πέρα ή τους ανεχόμαστε και στερούμαστε στη συνέχεια το δικαίωμα να μιλάμε, ή τους αναποδογυρίζουμε ΤΩΡΑ την καρέκλα και προχωράμε χωρίς αυτούς!

20 σχόλια:

  1. ωραία γράμματα γράφει ο μπαμπας
    η φτώχεια και η ανέχεια για σένα είναι σαν παραμύθι
    καλά τρώς από του μπαμπά και δεν είναι και λίγα
    ζήσε λοιπόν το όνειρο και άσε τους αγώνες των σαλονιών, γιατί δεν παιρνάνε τα παταμύθια σε μας
    εμείς και τα παιδιά μας βιωνουμε καθημερινά τη φτωχεια και την ανέχεια και δεν περιμένουμε από σένα να μας σώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το πρόβλημα μας ως κοινωνία είναι πόσα βγάζει ο διπλανός μας έστω και αν τα δουλεύει τίμια ή όλοι αυτοί που κυβερνούσαν τη χώρα τόσες δεκαετίες και έχουν κάνει περιουσίες στις πλάτες μας; Επίσης, τη διάθεση των νέων ανθρώπων και κυρίως το θάρρος τους να βγουν μπροστά σε τέτοιες εποχές και να κουνηθούν από τον "υπερπολυτελή" καναπές τους όπως υποστηρίζετε , γιατί πρέπει να την κρίνουμε αρνητικά και να τους τοποθετούμε στη σκιά των γονιών τους; Αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους νέους τουλάχιστον ας σεβαστούμε την προσπάθεια τους. Σε τελική ανάλυση όποιος από μας νιώθει αδικημένος και απογοητευμένος από το σύστημα ας προσπαθήσει να αγωνιστεί για να το αλλάξει. Με μεμψιμοιρίες δεν καταφέρνουμε τίποτα. Οι περισσότεροι υποφέρουμε πλέον σε αυτή τη χώρα και φτάσαμε σε μεγάλο βαθμό ως εδώ γιατί παραιτηθήκαμε ή βολευτήκαμε από μια κατάσταση και πιστέψαμε οτι θα μας σώσουν οι πολιτικοί μεσίες. Ο καθένας μέσα από την καθημερινή του ζωή και στάση και όλοι μαζί μετά θα συμβάλλουμε στη "σωτηρία" μας όπως λέτε. Τα παιδιά μας και τα παιδιά σας χρειάζονται παρότρυνση για να μάθουν να κρίνουν σωστά και αυτό δε θα γίνει με το λοιδορούμε όποιον νέο κάνει μια προσπάθεια.

      Διαγραφή
  2. Μόνοι μας πρέπει να σωθούμε, ανεγκέφαλοι! Κανείς δε θα μας σώσει αν δε βρούμε εμείς τρόπο να σωθούμε! Αφήστε λοιπόν τα λόγια και πάρτε τα όπλα! Και αν δε σας αρέσει κάτι βγείτε εσείς μπροστά! Από το να προσπαθήσετε να μειώσετε την προσπάθεια ενός ανθρώπου, υπάρχουν και άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά που μπορείτε να κάνετε! ΣΤΑ ΟΠΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω!! τι σοβαρή πολιτική θέση!!..τι ωραία ιστοριούλα με το 15μελές!..εσύ θα μας σώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιά είσαι κοπέλλα μου , μιλάς λές και σε ξέραμε για χρόνια. βγές λίγο στο πεζοδρόμιο, μπές σε κάνα σπίτι εργαζομέ, ανέργου, δες τι ζωή κάνουν και μετά μας λές.
    βαρεθήκαμε τα βουτηρόπαιδα της ''καλής κοινωνίας'' ακούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον ανώνυμο 11.04
    Τόσα χρόνια που ψήφιζες αυτούς που ήξερες, αυτούς που έμπαιναν προεκλογικά στο σπίτι ή το μαγαζί σου, τι κατάλαβες;; Αυτοί που υποτίθεται γνώριζαν την κατάστασή σου, αλλά σε θυμούνταν μόνο προεκλογικά; Αυτούς που σκόρπιζαν χρήμα προεκλογικά για να σε φέρουν κοντά τους και μόλις έβγαιναν μάζευαν για την πάρτι τους και μόνο. Αυτούς λοιπόν θα πας να ξαναψηφίσεις;
    Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας νέος που κατεβαίνει στην πολιτική, ως κριτήριο ικανότητος του πρέπει να είναι οι δημόσιες σχέσεις του ή να είναι ευρύτερα γνωστός.
    Δεν γνωρίζω την κοπέλα, ούτε αν είναι "βουτηρόπαιδο της καλής κοινωνίας". Αυτό που ξέρω είναι ότι το να μεγαλώσεις σε μια εύρωστη κοινωνική τάξη δεν σημαίνει ότι στερείσαι (ή είσαι κάτοχος) αρχών και αξιών. Αυτά φαίνονται στην πορεία.
    Θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετα πως σα νέος άνθρωπος έχει αγνές προθέσεις. Απ το κείμενό της φαίνεται πως είναι φιλότιμη και έντιμη. Μου αρκεί αυτό.
    Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα έρθουν νέοι άνθρωποι με φρέσκια μυαλά στην πολιτική, που θα φέρουν άλλα, υγιή ήθη στον κοινωνικό βίο.
    Αλλά δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια αλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πάς να κάνεις κουβέντα με τον Λαπατίνα, μήπως και λύσετε όλα τα κοινωνικά προβλήματα του τοπου οι δυο σας, άλλωστε και ο Τσίπρας την βοήθεια του Καμμένου ζητάει. Ας ξεκινήσετε από την βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-afieroma/tsipras

      -Εάν πάρετε εσείς εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα επιδιώξετε μία κυβέρνηση με όλες τις αντιμνημονικές δυνάμεις, ακόμα και με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ας πούμε;

      Α.Τ: Κοιτάξτε, με τον κ.Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή. Οι πολιτικές και οι προγραμματικές έγκεινται σε αυτό που σας είπα στην αρχή. Εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο, λέγοντας ότι όλοι θα κερδίσουν. Δεν μπορούν να κερδίζουν όλοι στη ζωή. Για να μπορέσεις να στηρίξεις τον άνεργο, το χαμηλοσυνταξιούχο, το φτωχό, πρέπει να στεναχωρήσεις τον πλούσιο, δε γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί να κερδίζει ο πλούσιος, να κερδίζει και ο φτωχός. Αν ήταν αυτό δυνατόν, θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι σε αυτόν τον κόσμο. Ο κ.Καμμένος θέλει να μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου. Αν μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου, τότε θα πρέπει να ξεκοιλιάσουμε, να γονατίσουμε το φτωχό. Εμείς λέμε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν. Πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι τραπεζίτες πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες πρέπει να βάλουν κι αυτοί το χέρι στην τσέπη. Οι εφοπλιστές πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τους τσαμπουκάδες και να πληρώσουν τώρα, που η χώρα κινδυνέυει. Δεν μπορεί να συμβαδίζουν όλα. Μέχρι τώρα κερδίζανε οι λίγοι που έχουν τα πολλά και χάνανε οι πολλοί που έχουν τα λίγα. Σε λίγο δε θα τους μείνει τίποτα.

      Άρα, μία κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ένα σκληρό φορολογικό σχέδιο, για να υπάρξει δικαιοσύνη και ισότητα σ’αυτόν τον τόπο επιτέλους. Ο καθένας να φορολογείται με βάση αυτά που έχει. Εκεί λοιπόν έχουμε τις διαφορές μας. Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι. Κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές.

      Διαγραφή
  7. Οταν ο μπαμπας εχει λεφτα...ο γιος εχει ακριβα χομπυ και η κορη ειναι υποψηφια του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι λοιπόν τόσο φαρμακωμένα τα μυαλά μας, τόσο χοντροκομμένη η αμάθειά μας, που δεν μπορούμε να σκεφτούμε πέρα από αναμασήματα, αυτά που κάθε μέρα, τόσα χρόνια μας πιπιλίζουν τα μυαλά στις τηλεοράσεις, από τα κανάλια τους.. Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, ποιος μπορεί να το αρνηθεί από όλους/ες εσάς που με τόση ευκολία - και προφανώς χωρίς βαθύτερη σκέψη - κρίνετε κάποια που ενδεχομένως δεν ξέρετε καν, δεν έχετε ακούσει να μιλά, δεν αναρωτηθήκατε τι πρεσβεύει και τι σκοπούς έχει... Ο λαός αυτού του τόπου ήταν πάντα λαός με πολιτική σκέψη.. κι έχει απομείνει σήμερα ένα ρημάδι του life-style, του οποίου ο μύθος παρόλα αυτά γρήγορα έπεσε.. Κι όλοι εμείς κακέκτυπα αυτού του life-style: και γαμώ: πάμε διακοπές στη Μύκονο, φοράμε το τάδε ρούχο, αγοράσαμε το δείνα αυτοκίνητο, και στο μυαλό τίποτα! Η εξυπνάδα μας εξαντλείται στο να επαναλαμβάνουμε ατάκες των διαφημίσεων, Μήτσο μ! Αρχοντοχωριάτες με i-pod κι από πνεύμα και ψυχή τίποτα.. δεν φταίμε εμείς, σ' αυτή την παιδεία μεγαλωμένοι, να ξέρουμε πως είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης κι ωστόσο να μην μας πολυ-ενοχλεί αυτό, δούλοι με φορεσιά ελεύθερων.. Το "πραγματικό" life-style, το πραγματικό και προοδευτικό κοσμοπολίτικο στοιχείο, απαιτεί γνώσεις των βιβλίων, κριτική σκέψη κι αυτοκριτική, κι αυτό πιστέψτε με το διαθέτουν όλοι/ες εκείνοι των οποίων όσο κι νομίζουμε ότι είμαστε ίδιοι, ωστόσο αποτελούμε κακέκτυπα. Κακό πράγμα η αμάθεια! Σε κρατάει δούλο! Προτού κρίνουμε τους άλλους ας κρίνουμε πρώτα τους εαυτούς μας.. κι ας αναρωτηθούμε αυτό που - όχι ρητα - μας έχουν απαγορέψει να αναρωτιώμαστε: τι περνάει από το χέρι μας.. Πότε αμφισβήτησε κάποιος από μας κάτι απο αυτά που μας πασάρουν τώρα τελευταία; Πότε σκεφτηκε ότι αν ενωθούμε, μπορούμε να αντιπροτείνουμε άλλο σχεδιασμό για τις πραγματικές, καθημερινές ζωές μας; Του καθενός χώρια κι όλων μαζί; Μόνο μιζέρια και διχόνια έχουμε να επιδείξουμε; Μόνο την αμορφωσιά μας;;; Το πολιτικό σύστημα είναι ξοφλημένο, σάπιο, ναι! ίσως κι ανάξιο της προσοχής μας, του χρόνου μας.. είναι όμως το πολιτικό σύστημα που το έφτιαξαν συγκεκριμένοι άνθρωποι αυτό που είναι. Και συγκεκριμένοι άνθρωποι πάλι είναι αυτοί που θα το αλλάξουν, όχι ένας, πολλοί μαζί, αν και όταν το αλλάξουν. Απλά είναι τα πράγματα. Στις μέρες μας, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι νεότερες γενιές των Ελλήνων έχουμε γαλουχηθεί σε μια φαντασιοπληξία: οι πόλεμοι πέρασαν, η κατοχή πέρασε, ο φασισμός πέρασε, η χούντα πέρασε, η φτώχεια πέρασε.. Μεγάλα ψέματα! Ποιος μπορούσε να πιστέψει όλα αυτά τα "απίστευτα" που μας έχουν επιβάλλει δυο χρόνια τώρα; Κανείς. Ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Κύκλους κάνει η ιστορία των ανθρώπων, οι άνθρωποι τη γράφουν. Κι όλοι εμείς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουμε ο καθένας χώρια τη δικιά του ευθύνη. Ας λείπουν λοιπόν τα άναδρα κι φτωχά το πνεύματι σχόλια... Διότι, ως γνωστόν, μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...
    Υ.Γ. Αυτή η κοπέλα, της οποίας "ο μπαμπάς έχει λεφτά", (και για το οποίο αυτή κυριολεκτικά δεν ευθύνεται) πρεσβεύει, μέσω του συνδυασμού που κατεβαίνει στις εκλογές, ο πλούτος των λίγων να γίνει πλούτος όλων. Πριν τα βάλετε λοιπόν μαζί της, δεν τα βάζετε καλύτερα με τους Λιάτσηδες, τους Κοκκάληδες, τους Μπακογιανναίους και τους ομοίους τους, που τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να γίνουν κοινοί θνητοί, σας εσάς κι εμένα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ29 Απριλίου 2012 στις 1:15 π.μ.

    Όταν η εμπάθεια ασκεί κριτική και η ανωνυμία την καλύπτει, τότε αναριωτιέται κανείς αν αξίζει να απαντήσει ή απλώς χάνει το χρόνο του!ΑΞΙΖΕΙ,όμως...ΑΞΙΖΕΙ γιατί είναι η Ειρήνη, η κόρη του μπαμπά της (τι περίεργο και αυτό)!
    Για μας, που ξέρουμε την Ειρήνη, η λέξη "βουτυρόπαιδο" μόνο γέλιο μπορεί να μας προκαλέσει!Θα σας απογοητεύσω, αλλά η Ειρήνη δεν αγόρασε το πτύχιο της με τα χρήματα του μπαμπά της, αλλά πέρασε και αποφοίτησε με την αξία της στη Φαρμακευτική Σχολή του Α.Π.Θ., δίνοντας το παρόν με αξιοπρέπεια στους φοιτητικούς αγώνες και σε όποια συλλαλητήρια θεωρούσε οτι την εκφράζουν. Όμως,δεν της είχε πει κανείς οτι θα πρέπει να απολογηθεί γιατί η απουσία της λόγω σπουδών (πτυχίο & μεταπτυχιακό) δεν θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους να τη γνωρίσουν με άμεσο επακόλουθο να θεωρείται εγκληματική πράξη η κάθοδός της στις εκλογές!Και να ήταν μόνο αυτό? Το άλλο κακό της μοίρας της, ο μπαμπάς της... να μην "ντρέπεται" που δουλεύει και βγάζει χρήματα!!!Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος, η Ειρήνη ,μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της,είχε το θράσος να αρχίσει απευθείας να δουλεύει αντί να πίνει όλη μέρα καφέδες και να κάνει δημόσιες σχέσεις,που να ήξερε οτι αυτές κάνουν έναν υποψήφιο άξιο να τιμηθεί με την ψήφο των συμπολιτών του!!!
    Η Ειρήνη, όπως ευτυχώς και κάποιοι άλλοι αξιόλογοι νέοι σε άλλους συνδυασμούς, θεωρούν οτι μπορούν να φέρουν την αλλαγή και προσπαθούν!Έχετε κάθε δικαίωμα να τους μαυρίσετε το ψηφοδέλτιο, όχι όμως και την ψυχή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς οι "Ανώνυμοι" που επιτίθεστε με αυτόν τον τρόπο σε ένα νέο παιδί, που αντί να κάθεται στην "βολεμένη" όπως λέτε ζωή,αποφασίζει να αντιδράσει σε μια κατάσταση που όλους μας πνίγει!
    Θα 'επρεπε να είστε περήφανοι που ένα "βολεμένο" όπως λέτε παιδι,κινείται με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι επαναστάτης μέσω facebook όπως πολλοί στις μέρες μας. ..Τολμάει και εκτίθεται, λέει τη γνώμη της και υποστηρίζει τις θέσεις της και την ιδεολογία της.
    Από πότε είναι ντροπή και απαγορευτικό να έχεις χρήματα για τα οποία δουλεύεις εσύ και η οικογένεια σου και δεν κλέβεις..
    Την Ειρήνη την ξέρω από μια ζωή,μεγαλώσαμε μαζί,ήτανε και είναι πάντα μετρημένη και ποτέ προκληκτικη!Την υποστηρίζω και θεωρώ μικρόψυχία συμπεριφορές σαν αυτές των ανωνύμων παραπάνω!
    Αγτζίδου Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας τα σχόλια δεν μπορώ να καταλάβω αν ενοχλεί ποιο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ η η συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
    Γιατί αν ενοχλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τότε αναμενόμενες είναι οι βολές κατά της υποψηφίου προκειμένου να απαξιωθεί η υποψηφιότητα της και μέσω αυτής το κόμμα.
    Αν είναι όμως κατά της υποψηφίου τότε το πράγμα αλλάζει και γεννά πολλά ερωτήματα.
    Δηλαδή εσύ που ασκείς την κριτική δεν είσαι ο ίδιος που έγλυφες και ψήφιζες ανθρώπους της φτώχειας και της εργατιάς τύπου Καραμανλή και Παπανδρέου; Δεν είσαι ένας από αυτούς που όταν σε έφτυναν λέγοντάς σε ότι μαζί τα φάγατε νόμιζες ότι βρέχει; Δεν είσαι αυτός που τρέχεις στα βουλευτικά γραφεία για να διορίσεις εσένα και όλη σου τη φάρα; η τέλος δεν είσαι αυτός που με τη χούντα είσαι χουντικός και με την αριστερά Σταλινικός;
    Καραγκιόζη υποκριτή σου αξίζει ότι κι αν σε κάνουν γιατί πάντα θα είσαι ραγιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη δειτε μια προσπαθεια απο καποιον ανθρωπο νεο, με διαφορετικα μυαλα και απο εναν χορο εκτος αυτων που σας βολευανε τοσα χρονια (και σας πηδουσαν ταυτοχρονα)να πεσετε να τον φατε με τα λογια σας. (Αν και πιστευω πως αν οχι ολα μερικα απο τα τοσο ομορφα σχολια που ειδαμε παραπανω ειναι γραμενα εσκεμενα απο μερικους που ξερουν τι κανουν)
    Αυτο που εχω να πω εγω ειναι να ξυπνησετε επιτελους, να ξεστραβωθειτε και να κοιταξετε τι γινετε γυρω σας και να μην ασχολειστε με το τι κανει ο ενας και ο αλλος στην προσωπικη του ζωη με τα δεδουλευμενα του. Με το να βγαινεις ως ανωνυμος και να λασπωνεις μονο απογνωση δεν δηλωνει. Ξεφυγετε επιτελους απο το τρυπακι που σας αναγκασανε να ζειτε και δειτε περα απο το ποσα λεφτα εχει ο καθενας και τι κανει στην προσωπικη του ζωη. Το αν καποιος εχει καποια χρηματα δεν εχει να κανει ουτε με τις αξιες του ουτε με τα πιστευω του. (αλλα ειπαμε το τρυπακι στο οποιο ζειτε μεχρι εκει σας αφηνει να δειτε) Ξυπνατε λοιπον και δειτε τι μπορειτε να κανετε ολοι εσεις για να καλυτερεψετε το βιοτικο επιπεδο σας και των παιδιων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναβροζιδης Γιωργος30 Απριλίου 2012 στις 2:24 π.μ.

    ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... ποιος δεν γνωριζει τη ρηση αυτη και κυριως το νοημα της? Απευθυνομαι στους ανωνυμους επικριτες της Ειρηνης και τους ρωτω... θελετε να χωριστουμε σε ομαδες? Οσοι ειμαστε ανεργοι και πειναμε απ' τη μια κι οσοι εχουμε δουλεια απ' την αλλη? οι ανεργοι να χωριστουν περαιτερω στους μακροχρονια ανεργους και σ' οσους προσφατα εχασαν τη δουλεια τους? Οι εχοντες εργασια να χωριστουν σ' αυτους που μπορουν ακομα να ταξιδευουν να αγοραζουν να ονειρευονται και στους αλλους που ισα ισα τα βγαζουν περα? Να χωριστουμε σε αριστερους και δεξιους, σε εθνικιστες και διεθνιστες, σε θρησκους και αθεους, σε ροκαδες και λαϊκους, σε αρσενικα και θηλυκα gay και bi, παοκσηδες και αριανους...θελετε να συνεχισω? Θα σας κουρασω μονο απαριθμωντας τον απειρο αριθμο των αντιθεσεων. Σας ρωτω λοιπον ποιον βολευει αυτη η διαιρεση? Την Ειρηνη δε την γνωριζω προσωπικα ουτε γνωριζω τον αρχηγο του Συριζα. Τον εαυτο μου τον γνωριζω? Ειναι κατι που το γνωριζω ομως καλα και θελω να το μοιραστω μαζι σας. Δεν περιμενω απο κανεναν να με σωσει και μ αυτην την εννοια δεν μπορει κανεις να με προδωσει η να με απογοητευσει. Μονο ο εαυτος μου μπορει να με απογοητευσει αν μεινει απαθης τυφλος και ανευθυνος. Θα στηριξω την Ειρηνη χωρις να περιμενω τιποτα απο εκεινη. Οπως θα στηριξω και καθε εναν φιλο που θα κανει τη δικη του διαφορετικη επιλογη να "μιλησει" σ' αυτες τις εκλογες. Όμως παιδια...να μιλησουμε ολοι ε?...κι ακομα περισσοτερο ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ολοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ πειραματοΖΩΑ!
    Υ.Γ1. Προς Ειρηνη: να χαιρεσαι με τα επικριτικα σχολια γιατι δυο πραγματα μπορει να σημαινουν... η τον βρωμικο πολεμο βρωμικων πολιτικων αντιπαλων, οι οποιοι ομως δεν εχουν ουτε καν ονομα ή τον πονο και την απογνωση εκείνων ακριβως των ανθρωπων που με τη φωνη σου θα εκφρασεις
    Υ.Γ.2 Προς Σχολιαστες: Προτεινω να βαζουμε την υπογραφη μας εαν θεωρουμε πως ο,τι λεμε το λεμε καλοπιστα και απο καρδιας, εστω κι αν αυτο ειναι επικριτικος σχολιασμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κουκλα μου και μονο που σου λενε τετοια να ξερεις πως εγω θα σε ψηφισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μα δεν ειναι περίεργο πως σε κανένα άλλο άρθρο του ΣΥΡΙΖΑ ή κανενός άλλου κόμματος πλην της Ειρήνης Ελένης και του Λαζαρίδη γίνετε ο χαμός απο σχόλια;
    Μήπως κάποιοι φοβούνται τα παιδιά οτί κάτι αλλάζουν;
    Μήπως κύριοι καρεκλοκένταυροι φοβάστε;
    Μήπως η αλλαγή έρχεται και η ιστορία σας αφήνει πίσω ;
    Συνέχισε Ειρήνη Ελένη!
    Σε ψηφίζω γιατί είσαι αυτή που είσαι και εκπροσωπείς τα πιστεύω σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ οσο κι αν αυτο το κομμα εχει φαει απεριοριστη λασπη απο τα ΜΜΕ,οσο κι αν καποιοι θελουν να τους βγαλουν απο τη μεση γιατι πανε κοντρα στο κατεστημενο,εγω θα τους στηριξω την κυριακη....αυτο απο εναν πρωην νεοδημοκρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.