Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Αυτόκλητοι "Σωτήρες" go home! (Γυρίστε πίσω, απ' όπου μας ήρθατε...)"

Αυτόκλητοι "σωτήρες"....
Κάντε μας τη χάρη...
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση, οι πολίτες των Μαδεμοχωρίων της Χαλκιδικής (μεταλλωρύχοι και κάτοικοι της Μ. Παναγίας) σε αυτούς τους λίγους, που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Μ. Παναγία για την συνάντηση των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία. Μια «σύνοδος» 70 περίπου συμμετεχόντων, που αν δεν είχε τη συνδρομή 40 περίπου ατόμων, (ενός λεωφορείου από το Κιλκίς), θα θύμιζε «πρωϊνο καφέ» της γνωστής ολιγάριθμης παρέας...
Μια γκρούπα που συνειδητά(;;;) ή ασυνείδητα ... αδιαφορεί με περίσσιο θράσος στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της περιοχής για ανάπτυξη. Μια λέξη κλειδί και ζητούμενο στις μέρες, που στη δική μας περίπτωση έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μέσα και απο την καθετοποίηση της παραγωγής της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
Σίγουρα ενοχλεί αφάνταστα τους «διανοητές» και «σωτήρες» μας, η πρόσληψη 250 θέσεων εργατοτεχνιτών απο το δήμο μας και η οσονούπω έναρξη των εργασιών της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές. Είναι δικαίωμα τους και μπορούν να συνεχίζουν να τραγουδούν... στο γνωστό σκοπό της ανέξοδης άρνησης και της ανεδαφικής επιχειρηματολογίας τους, απο την άλλη όμως είναι μέγιστη πρόκληση στη νοημοσύνη και στο δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών του δήμου μας, να απειλούν με δολιοφθορές και καταστροφές των εργοταξίων που θα στηθούν στις Σκουριές.
Δεν έχουν επίσης κανένα συνταγματικό δικαίωμα, να στήσουν κανένα «οδόφραγμα» και σε κανένα εργαζόμενο, που πάει να εργαστεί για να βγάλει με τον ιδρώτα του, το μεροκάματο του. Είναι μεγάλη πολυτέλεια..., κάτω απο αυτές τις συνθήκες που ζούμε όλοι μας, κάποιοι αμετανόητοι επαγγελματίες της προπαγάνδας, με πρόσχημα τη σωτηρία του περιβάλλοντος, να ασκούν ψυχολογική βία και τρομοκρατία σε πολίτες, που ζητούν εργασία, ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για να στηρίξουν τις οικογένειες τους.
Ξεφεύγει κατά πολύ απο τα όρια ενός «αγώνα» απόψεων και ακτιβιστικών δράσεων και παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις... Βέβαια μια πρόγευση των προκλήσεων που «δυναμιτίζουν» την ατμόσφαιρα και ενδεχομένως να πυκνώσουν απο εδώ και στο εξής, όλοι τις ζήσαμε. Το ευτύχημα είναι ότι οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας και οι μεταλλωρύχοι δεν έπεσαν στις παγίδες των προβοκατόρων, που επιδίωξαν με τη στάση τους, να υπάρξουν συμπλοκές για να τις εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά, μέσα απο το φακό των αρκετών καμερών, που κουβαλούσαν μαζί τους...
Κάνουμε έκκληση σε όλους για αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο ... Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη μπορούμε να αποτελέσουμε την ασπίδα προστασίας του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της περιοχής μας, μέσα απο τη σύσταση επιτροπών ελέγχου τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που αφορούν την επένδυση στις Σκουριές, μαζί με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ο ορυκτός μας πλούτος είναι προικοδότημα της φύσης μας. Είναι αυτονόητο, πως για να παράξουμε πλούτο, πρέπει να δείξουμε σεβασμό, σε ότι μας περιβάλλει για να μας δώσει μέταλλα. Και αυτό πρέπει και θα το κάνουμε χωρίς εκπτώσεις ή αναβολές.
Από την άλλη πλευρά όμως, ο μηδενισμός και η ισοπέδωση του σύμπαντος δεν μπορεί πια να ορίζει τις τύχες αυτής της κοινωνίας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, όταν δίπλα μας υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια συνάνθρωποι μας, που στερούνται και τα απολύτως αναγκαία για να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.
Επομένως το μήνυμα είναι ένα και είναι σαφές: Αφήστε μας στην ησυχία μας για να δουλέψουμε. Για να θρέψουμε τις οικογένειες μας. Επίσης να βοηθήσουμε τη χώρα μας, αλλά να προετοιμάσουμε και το έδαφος για τις επόμενες γενιές. Γενημμένες ή αγέννητες...

7 σχόλια:

  1. Γιατί ζητάμε εναγωνίως ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοβίωτη ανάπτυξη και στην ουσία ο μόνος τρόπος για να την πετύχουμε ειναι η "μεταμόσχευση εγκεφάλου;". Του δικού μας προφανώς...

    του Τζεφερη απο τον ορυκτο πλουτο.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.oryktosploutos.net/2012/03/blog-post_17.html
    η απαντηση για ολα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο κ. Τζεφέρης. Να αλλάξουμε λοιπόν. Και οι ‘’αλλαγμένοι’’ που δεν τα έφαγαν με κανέναν και δεν έχουν ζητήσει ούτε μια τόσο δα χάρη και έβλεπαν τόσα χρόνια κάποιους να περνάνε τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων τι να κάνουμε κ. Τζεφέρη μου. Να περιμένουμε πότε θα αλλάξουν οι εκάστοτε Πάχτες και Φλωρίδηδες (να λέμε και κανένα όνομα) ? Μπα δε θα πάρω άλλη θεωρία κ. Τζεφέρη μου. Τώρα έχει πράξεις.
      Πραγματικά, 12:18, πιστεύεις πως το συγκεκριμένο άρθρο είναι η απάντηση για όλα? Γιατί μπορεί η μια αλήθεια (δική τους ή και δική σου)να είναι πως τώρα που χρεοκοπήσαμε τα βγάζουμε όλα στο σφυρί αλλά υπάρχει και η άλλη αλήθεια. Λέγετε παραδειγματισμός. Αν είσαι άντρας θα το γνωρίζεις από το στρατό. Τιμωρώ κάποιον για να μην επαναλάβουν, αυτό που έκανε, και οι άλλοι.
      Αν δεν ανοίξουν οι φυλακές να μπουν μέσα αυτοί που τα έφαγαν, μεταλλεία δε θα γίνουν κ. Τζεφέρη μου.

      Μια αλήθεια
      Χρεοκοπήσαμε === όλα στο σφυρί
      Άλλη αλήθεια
      Όλοι οι υπαίτιοι φυλακή====Χρεοκοπήσαμε

      Διαγραφή
    2. Μια αλήθεια
      Χρεοκοπήσαμε ===> όλα στο σφυρί
      Άλλη αλήθεια
      Χρεοκοπήσαμε ===> Όλοι οι υπαίτιοι φυλακή

      Διαγραφή
  3. Η μαφία στο μεγαλείο της . Με τα αργύρια στη τσέπη οι δήθεν πολίτες Αριστοτέλη έγιναν προστάτες της Χαλκιδικής . Φτάνει ρε παιδιά τόσο ενδιαφέρον,ούτε προπαγάνδα να κάνατε ! Εχω όμως μια απορία , τ' αφεντικά σας ποιόν πληρώνουν περισσότερο τους ντελάληδες η τους μεταλλωρύχους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ Ε Τ Α Λ Λ Ε Ι Α Σ Η Μ Α Ι Ν Ε Ι Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Η ! Μέσα σε τρεις λέξεις η αλήθεια τσακίζει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να, εισαστε η αποδειξη οτι ετσι ειναι , οπως τα λεει ο Τζεφερης.
      Να σας ρωτησω, αν ω μη γενοιτο ο καθενας μας μπορει να αρωστησει με ca
      γιατι να τρεξετε στον γιατρο? Γιατι να μην πατε σε κανεναν με φυτοφαρμακα και να μην κανετε ουτε χημιοθεραπιες ουτε ακτηνοθεραπια.
      αλλα το θεμα δεν ηταν αυτο σε αυτην εδω την περιπτωση να γινουν η μη τα μεταλλεια σε σας.
      το θεμα ειναι οτι ενα λεωφοριο απο σας μας εκανε επισκεψη για να κανει φασαριες!!!!!!!!!!!!1 στα δικα μας μεροι να κανουν φασαρια για να φανει οτι δεν θελουμε τα μεταλλεια. Εκει ειναι το θεμα. αλλα οπως εγραψε ενας απο σας σε ενα σχολιο, του εκανε εντυπωση οτι ειμαστε ολοι "στρατιοτακια" της εταιριας!!! εκει στην Μεγαλη Παναγια πονταρε "το τροιο". Αλλα δεν του βγηκε, ο κοσμος εδω ,ειπαμε, εχει την εμπειρια, δεν ειναι θανατος το μεταλλειο..... ΟΜΩΣ η βλακια ειναι .
      ακομα κατι. Γραφτηκε , οτι σας πιεζουμε εμεις. Αλλο να διαβασεις η μη, στο χερι σου ειναι και αλλο να πληρωσω να κανω "μπουγιο" λες και η εργασια ειναι γηπαιδο ποδοσφερου..... και ξανα γυριζω στο αρθρο που εγραψε ο Τζεφερης. η μονη μου χαρα ειναι οταν διαβαζω απο τα δικα σας μεροι οτι υπαρχουν ατομα που το ψαχνουν για να μην κανουνε το λαθος να πιστεψουν τοσο ευκολα η τους μεν η τους δε. φιλικα ο εχθρος της Β Λ Α Κ Ι Α ς απο οπου και να προερχετε. απο δω και περα αυτο πρεπει να ειναι το μοττο της Ελλαδας.

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.